Richard Bauckham

ApoWikistä

Richard Bauckham (syntynyt syyskuussa 22, 1946, Lontoo) on Uuden testamentin eksegetiikan tutkija, joka toimii nykyään tutkijana Ridley Hallissa, Cambridgessa.

Elämä ja ura[muokkaa]

Richard Bauckham (M.A., Ph.D. Cambridge; F.B.A.; F.R.S.E) opiskeli Cambridgen yliopistossa historiaa, opetti teologiaa Leedsin yliopistossa ja Manchesterin yliopistossa (1977-1992) ja toimi tämän jälkeen vuoteen 2007 asti Uuden testamentin eksegetiikan professorina St. Andrews yliopistossa Skotlannissa. Hän jäi virastaan eläkkeelle voidakseen keskittyä tutkimukseen ja kirjoittamiseen ja toimii tällä hetkellä tutkijana Ridley Hallissa Cambridgessa.

Tutkimusala[muokkaa]

Bauckham on julkaissut tutkimuksia Uuden testamentin eksegetiikasta ja varhaisen kristinuskon historiasta. Hänen nykyiset tutkimuskohteensa ovat Jeesus ja evankeliumit, Uuden testamentin kristologia ja Raamatun merkitys ekologialle.

Teokset[muokkaa]

  • Bauckham, Richard (2008). Jesus and the God of Israel : God Crucified and Other Studies on the New Testament's Christology of Divine Identity.
  • Bauckham, Richard (2007). The Testimony of the Beloved Disciple : Narrative, History, and Theology in the Gospel of John.
  • Bauckham, Richard (2006). Jesus and the Eyewitnesses : The Gospels as Eyewitness Testimony.
  • Bauckham, Richard. James : Wisdom of James, Disciple of Jesus the Sage, New Testament Readings.
  • Bauckham, Richard. The Book of Acts in Its Palestinian Setting, The Book of Acts in Its First Century Setting V.

Aiheesta muualla[muokkaa]

,