Ero sivun ”Etusivu” versioiden välillä

ApoWikistä
p (Lisätääs vielä linkki)
p (poistetaan vanhentunut tieto)
Rivi 53: Rivi 53:
|-
|-
| style="color:#000; padding:2px 5px 5px;" |  
| style="color:#000; padding:2px 5px 5px;" |  
Kaikenlaiset Apowikiin liittyvät kommentit tai valitukset tunnuksenluonnin ongelmista voi kertoa IRC:ssä [https://freenode.net/ Freenode]-verkon kanavalla #apowiki tai lähettää osoitteeseen apologetiikka (at) gmail com.
Kaikenlaiset Apowikiin liittyvät kommentit tai valitukset tunnuksenluonnin ongelmista voi kertoa lähettämällä viestiä osoitteeseen apologetiikka (at) gmail com.
|}
|}
| style="border:1px solid transparent;" |
| style="border:1px solid transparent;" |

Versio 18. elokuuta 2016 kello 17.41

Kristinusko — parhaiten perusteltu maailmankatsomus
491 artikkelia

Suositeltu artikkeli

YU Judson Church.JPG

Usko yhteen kaikkivaltiaaseen ja näkymättömään Luoja-Jumalaan yhdistää noin 90 %:a maailman kansanuskonnoista. Monien heimojen uskomukset ja perimätieto tukevat muutenkin Raamatun todenmukaisuutta. Tässä artikkelissa esitellään muutamia esimerkkejä.

Vuonna 1795 erääseen karen-kylään Rangoonin lähelle saapui englantilaisdiplomaatti, joka kuului Burman ja Englannin välisessä kiistassa välittäjänä toimineeseen diplomaattiryhmään. Burmassa vallitsi pelko siitä, että Englanti valloittaisi Burman tämän kiistan johdosta. Karen-kylässä englantilaisdiplomaatti sai kuitenkin yllättäen hyvin innostuneen vastaanoton, toisin kuin yleisesti muuten Burmassa, jossa ulkomaalaisiin suhtauduttiin hyvin penseästi. Kylässä kaikki tungeksivat diplomaatin ympärillä ja yrittivät saada koskea hänen kasvojaan ja käsivarsiaan.

Kyläläisten intoon oli myös erittäin hyvä syy: He olivat odottaneetkin "valkoista veljeä", jonka oli määrä tuoda heille heidän esi-isiensä hukkaama kirja. Kirjan oli kareneiden uskomusten mukaan kirjoittanut Y'wa, "Korkein Jumala", ja he uskoivat, että tuodessaan kirjan valkoinen veli samalla pelastaa heidät kaikista sortajista.

Jatka lukemista...

Mikä ApologetiikkaWiki on?

ApologetiikkaWiki – tuttavallisemmin apowiki – on kristinuskon puolustukseen eli kristilliseen apologetiikkaan keskittyvä wiki-sivusto.

Tavoitteena on kaikkien käytettävissä oleva suomenkielinen tietopankki, jossa on helposti ja nopeasti saatavilla perusteltuja argumentteja, hyvin lähteistettyjä faktaväitteitä sekä tietoa eri alueiden perusteluista ja asiantuntijoista. Useat ApologetiikkaWikin artikkelit (ks. esimerkiksi lukusuositukset) edustavat jo nyt eturivin suomenkielistä sisältöä verkossa. Artikkeleihin on myös erittäin kätevää viitata netti- ja henkilökohtaisissa keskusteluissa. Lisäksi apowikin näkyvyys google-hauissa on hyvä.

Tiesitkö, että...

vuonna 2010 julkaistun tutkimuksen mukaan Raamatun kuvaamat vitsaukset olivat todellisia?

Artikkelitoiveet

Yhteydenotto ylläpitäjiin

Kaikenlaiset Apowikiin liittyvät kommentit tai valitukset tunnuksenluonnin ongelmista voi kertoa lähettämällä viestiä osoitteeseen apologetiikka (at) gmail com.

Sitaatti tälle hetkelle

Miten Jeesuksen kuolemasta uutisoitaisiin nykypäivänä (Pressiklubi 6.4.2012, Moraalinvartija)

Jumalan Pojan Kuolemantuomio täytäntöön

—Helsingin Sanomat

Kohuprofeetan raju loppu!

—Iltalehti

Katso kuvat!

—Ilta-Sanomat

Nyt puhuu Barabbas

—Alibi

Israelin valtioväkivalta ulottuu omiinkin

—Voima

Ristillä ei suomalaisia

—Yle Uutiset

Mitä apologetiikka on?

Apologetiikka on kristillisen uskon perustelua ja järkiperäistä puolustamista. Apologetiikka vastaa esimerkiksi seuraaviin kysymyksiin:

Kristinuskolla on hyviä järkiperusteluja. On myös olemassa hyviä vastauksia kristinuskoa vastaan esitettyyn kritiikkiin. Valitettavasti Suomessa nämä eivät ole esillä juuri missään. ApologetiikkaWiki on perustettu lisäämään tätä tietoutta.

Lisää suositeltavaa luettavaa sekä kirjallisuutta ja linkkejä.

Wikittämisen pikakurssi

Vasemmalla näkyy valikko, jonka linkkejä klikkaamalla pääset paikasta toiseen. Oikeassa yläreunassa on hakukenttä, jota voi käyttää artikkeliin siirtymiseen tai hakuun. Työkalupakissa näkyvät erikoistoiminnot, joita senhetkisellä sivulla on mahdollista suorittaa.

Jos et ole kirjautuneena sisään, oikealla ylhäällä on linkit, joita klikkaamalla voi joko kirjautua sisään tai rekisteröidä tunnuksen. Jos taas olet sisällä, yläkulmassa on henkilökohtaisiin asetuksiin liittyviä linkkejä, kuten asetukset ja tarkkailulista.

Varsinaisen pääkehikon päällä on välilehtiä. Välilehden nimi kertoo, mitä välilehdellä tehdään. Keskustelu tarkoittaa keskustelua kyseisestä sivusta. Muokkaaminen tapahtuu muokkaamalla tekstiä, kuten tekstieditorissa ja lopuksi painamalla Tallenna sivu. Monimutkaisempia asioita voi tehdä wikikoodilla.

Miten voit auttaa?

Jos tunnet jotain aihepiiriä, voit kirjoittaa ja korjailla siihen liittyvien artikkelien sisältöä. Katso myös, olisiko artikkelitoiveissa joku tekemätön sivu, josta haluaisit kirjoittaa. Voit myös tiivistää kirjallisuudessa esitettyjä perusteluja, jolloin ne saadaan nettikansan tietoon.

Jos taas olet kielellisesti taitava, voit huoltaa artikkelien kieltä. Jos taas et koe osaavasi auttaa sisällöntuotannossa, voit kertoa artikkelien keskustelusivuilla, mitä olennaista artikkelissa jäi kertomatta, tai mikä asia artikkelissa on turhan vaikeasti ilmaistu.

On myös syytä muistaa, että tämänkin projektin siunaaminen on mitä luultavimmin oikein ja arvollista. Jokaiselle auttamishaluiselle löytyy varmasti paikka, ja vain mielikuvitus on rajana!