Keskustelu:Etusivu

ApoWikistä

Apowikissä alkaa olla jo sen verran hyvää sisältöä että voisi olla aika laittaa tähän etusivulle paremmin esiin olennaista sisältöä ja apowikin periaatteita ja ohjeita sitten vasta sen alle. Vai mitä olette mieltä? --Fyysikko 8. tammikuuta 2009 kello 20.58 (EET)

En vastusta. Eikä se ole enää ihan pieni, vaikka yksin onkin. Etusivua vois kyllä päivittää, jos jollakulla on visio. --Tom Himanen (Itkumuuri) 8. tammikuuta 2009 kello 22.36 (EET)
Olisko tommonen, varmaan joku olennainen jäi laittamatta? --Fyysikko 9. tammikuuta 2009 kello 00.12 (EET)

Ajattelin että seuraava sopisi etusivulle: "Jumalan hienovaraisen lähestymistavan meille asettama luonteen testi on erityisen vaarallinen niille jotka ovat modernia maailmaa hallitsevan ajattelun muovaamia. Elämme kulttuurissa joka on vuosisatoja viljellyt ajatusta siitä, että skeptinen ihminen on aina älykkäämpi kuin uskova. Voit olla melkeimpä tyhmä kuin kaali, kunhan epäilet. Ajan muoti on samaistanut älyllisen terävyyden asenteeseen, ei todelliseen älykkääseen ajattelutapaan tai luonteeseen. Vain sitkeän itsenäisen henkilön tai sosiaalisen kapinallisen -- tai toista elämää epätoivoissaan etsivän -- on nykyään mahdollista löytää hengellisen elämän merkittävyys. Nykyään juuri skeptikot ovat sosiaalisia mukautujia, vaikka he voimakkaan älyllisen proparandan takia näkevätkin itsensä villin itsenäisinä ja kestämättömän terävinä." -Dallas Willard, kirjassaan <it>Hearing God</it>

Joka on suomennettu seuraavasta: "The test of character posed by the gentleness of God's approach to us is especially dangerous for those formed by the ideas that dominate our modern world. We live in a culture that has, for centuries now, cultivated the idea that the skeptical person is always smarter than one who believes. You can be almost as stupid as a cabbage, as long as you doubt. The fashion of the age has identified mental sharpness with a pose, not with genuine intellectual method and character. Only a very hardy individualist or social rebel -- or one desperate for another life -- therefore stands any chance of discovering the substantiality of the spiritual life today. Today it is the skeptics who are the social conformists, though because of powerful intellectual propaganda they continue to enjoy thinking of themselves as wildly individualistic and unbearably bright."

Mitä mieltä? --Fyysikko 19. tammikuuta 2009 kello 23.41 (EET)

Vaikuttaa ihan hyvältä. --Darter 20. tammikuuta 2009 kello 00.09 (EET)

Ehdotus lisäykseksi Miten voit auttaa -osioon: Voisi lisätä maininnan esirukouksen tärkeydestä, mutta mieluiten sellaisessa muodossa, ettei vain synny vaikutelmaa, että "jos et mihinkään muuhunkaan kykene, niin voithan yrittää edes rukoilla", eikä toisaalta sellaistakaan, että "turha mitään muutakaan tehdä, jos et edes muista/jaksa rukoilla". Ajatus siis olisi mielestäni hyvä esittää nimenomaan siltä kannalta, että joillakin on esirukoilijan erityinen kyky ja kutsumus ja että tällaisia ihmisiä tarvitaan tämänkin työn kantamiseksi Herran eteen, vaikka heidän panoksensa merkittävyys asian luonteesta johtuen selviääkin vasta siinä vaiheessa, kun usko muutenkin vaihtuu näkemiseksi. – Luontevin paikka tämäntyyppiselle maininnalle voisi olla kappaleen toiseksi viimeisenä virkkeenä, siis ennen "Jokaiselle auttamishaluiselle" -alkuista virkettä.

Tässä nyt vielä sanamuotoehdotelmakin (saa parannella):

  • Jos saat tämän työalan esirukousaiheeksi sydämellesi ja uskollisesti kannat sitä Isälle, joka salassa näkee, voit luottaa olevasi työn tulosten kannalta aivan yhtä tärkeässä tehtävässä kuin nekin, joiden kädenjälki näkyy sivuhistorioissa.

--Apollos 21. maaliskuuta 2009 kello 12.14 (UTC)

Hyvä idis! Tein pointista yleiskielisemmän ja lyhemmän. Yritin ilmaista asian niin, ettei sitä ymmärrettäisi väärin, eli vaikka kuka tahansa voi rukoilla, se ei tarkoita sitä, että se on jotenkin juttu, jota ihmisen tulee tehdä vain, jos ei muuta voi. --Himanm`k 21. maaliskuuta 2009 kello 17.39 (UTC)

ApologetiikkaWikin juliste -linkki ei toimi. Johtaa sivulle, jossa ei ole minkään näköistä julistetta. Korjaustarvetta siis. --Samuli Koivisto 22. heinäkuuta 2010 kello 12.09 (UTC)

Kiitos havainnosta. Julisteiden sisältöä ei ole vähään aikaan päivitetty, joten poistin siihen liittyvän tekstin etusivulta toistaiseksi =S. --Darter 22. heinäkuuta 2010 kello 15.28 (UTC)

"Useimmat ongelmat korjautuvat, kun tallentamalla sivu uudelleen." Tarkoittako lause sitä, että useimmat ongelmat korjaantuvat, kun sivu ladataan uudelleen vai sitä, että niin käy, kun se tallennetaan uudelleen? --Samuli Koivisto 27. syyskuuta 2010 kello 20.19 (EEST)

Noh lauseessa oli typo. Toistaiseksi sivujen bugit ovat korjaantuneet esikatselulla eikä tallennusta ole tarvinnut suorittaa. --Darter 28. syyskuuta 2010 kello 00.07 (EEST)
Aa, jos esikatselu on riittäny, niin poistan kyseisen maininnan etusivulta. Kohta kyllä poistan koko systeemin, koska varsinaisia ongelmia ei näemmä ole valtavammin ilmennyt. Hyvä kun otit asian esille. --Himanm`k 28. syyskuuta 2010 kello 11.51 (EEST)

Wikittämisen pikakurssissa on jäänyt uuteen versioon sopimaton lause: "Sen alla on haku, jota voi käyttää artikkeliin siirtymiseen tai hakuun." Voisi korjata... --Samuli Koivisto 10. huhtikuuta 2011 kello 19.53 (EEST)


Mielestäni etusivu on varsin raskas. Tarkoitan siis sitä, että lukijan silmille pomppaa hirvesti tekstiä. Se tekee tekstistä vaikeasti luettavaa ja siten karkoittaa lukijat. Itse artikkelit ovat yleensä kevyemmin rakennettuja. Etusivun yksinkertaistaminen ja selkiyttäminen olisi mielestäni hyvä asia sinne kun ei tarvitse aivan kaikkea tunkea. Mielipiteitä? --Qazior 24. marraskuuta 2011 kello 22.31 (EET)

Juu - ihan totta, pitänee varmaan viilata ulkoasua perus MediaWiki -tyylin suuntaan. --Darter 26. marraskuuta 2011 kello 08.53 (EET)

Itelläni tuli sellainen älynväläys idea, että kun kristinuskon vastaisia kuvia netissä on niin paljon niin voisko tähän etusivulle tehdä vaihtelevan "kuukauden propaganda kuva":n, jossa esitellään kuvan argumentti ja mahdolliset apologeettiset mielipiteet, vasta-argumentit yms. kuvasta. --Ermac 2. joulukuuta 2011 kello 22.11 (EET)

Olis kyllä hauskaa. Niitä kuitenkin löytyy aika reilusti. Kuvan vaihtaminen kuukausittain voi tietysti ajoittain muuttua haasteelliseksi itse kunkin elämäntilanteiden muuttuessa. Ehkä kuvakin voisi toimia randomilla sitaattien tapaan?
Ehdotuksessa mun sydäntä lämmittää eniten se ironia, että puhutaan nimen omaan "propagandakuvasta". Se olisi (1) hauska juttu ja (2) piilopiikki, plus (3) osoitus apologeettojen medialukutaidosta. Ongelmana on tietysti etusivun tilaongelma. Olen kyllä kehitellyt päässäni erästä ratkaisua, mutta sen toteuttamiseen ole tämän vuoden puolella aikaa, vaikka se tuulta saisikin purjeisiinsa.
Etusivua on muuten muokattu nyt mielestäni hyvään suuntaan! --Himanm`k 3. joulukuuta 2011 kello 10.01 (EET)

Artikkeleiden määrät etusivulla[muokkaa]

Miksi etusivulla väitetään, että ApologetiikkaWikissä on "Yli 463 artikkelia" ja että "Tällä hetkellä artikkelisivuja on 465", sillä oikeasti sisältösivuja on 487? --Tieto (keskustelu) 24. tammikuuta 2016 kello 13.08 (EET)

http://www.apowiki.fi/index.php?title=Etusivu&oldid=7277 Kesäkuussa 2010 on tarkistettu metasivujen lukumäärä, ja siksi lukemat eroavat. Yli X artikkelia -teksti on lisätty marraskuussa 2011 http://www.apowiki.fi/index.php?title=Etusivu&oldid=9724. Lukemia saa vapaasti korjata, mutta tästä siis on kyse. --Samuli Koivisto (keskustelu) 24. tammikuuta 2016 kello 14:17 (EET) (keskustelu | muokkaukset | estä)‎
Tutki Etusivun wikitekstissä olevia outoja laskutoimituksia, niin ymmärrät, mitä ihmettelen. --Tieto (keskustelu) 6. helmikuuta 2016 kello 13.45 (EET)
Ymmärsin ihmetyksesi ja hain sille syyn: Kesäkussa 2010 on tarkistettu metasivujen lukumäärä, ja tämä on vähennetty artikkelien kokonaismäärästä vastaamaan todellisten asia-artikkelien määrää. --Samuli Koivisto (keskustelu) 6. helmikuuta 2016 kello 19.15 (EET)
Ok --Tieto (keskustelu) 6. helmikuuta 2016 kello 19.34 (EET)