Robin Collins

ApoWikistä

Robin Collins is an yhdysvaltalainen filosofi joka toimii filosofian professorina korkeakoulussa nimeltä Messiah College, Granthamissä Pennsylvaniassa. Hänen erikoisalanaan ovat tieteen ja uskonnon välinen suhde ja teoriat sovituksesta.

Koulutus[muokkaa]

Collins suoritti maisterin tutkinnon Washington State Universityssä. Hänen kolme pääainettaan olivat sovellettu matematiikka, fysiikka ja filosofia. Hän väitteli filosofiasta Notre Damen yliopistossa 1993 aiheesta ""Epistemological Issues in the Scientific Realism/Antirealism Debate: An Analysis and a Proposal". Väitöstyön ohjaajana toimi Alvin Plantinga.

Tutkimustyö[muokkaa]

Collins on niin sanotun hienosäätöargumentin merkittävää kehittelijä (ks. teleologinen argumentti). Argumentin mukaan fysiikan lakien ja vakioiden hienosäätö viittaa älykkään alkusyyn olemassaoloon.

Collinsin pääasiallinen tutkimustyö teologian alueella liittyy erilaisten sovitusteorioiden analyysiin. Hän puolustaa sovitusteoriaa, joka perustuu inkarnaatioon ja näkee Jeesuksen elämän kuoleman ja ylösnousemuksen välttämättömäksi edellytykseksi sille, että ihminen voi elää Jumalan yhteydessä.

Teokset[muokkaa]

Collins on kirjoittamassa kirjaa nimeltä The Well-Tempered Universe: God, Cosmic Fine-tuning, and the Laws of Nature. Hän on myös kirjoittanut monia artikkeleita ja lukuja kirjoihin kosmoksen hienosäädöstä ja kristillisestä sovitusopista.

Aiheesta muualla[muokkaa]