Ajankohtainen 3 (lehti)

ApoWikistä
Versio hetkellä 21. kesäkuuta 2010 kello 11.38 – tehnyt Otvari (keskustelu | muokkaukset) (luokitukset)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)

Ajankohtainen 3 on Daniel Nylundin n. v. 19841 kirjoittama lehti, jossa on tiivis paketti kristillistä apologetiikkaa. Lehteä tuotettiin aikoinaan kaksi painosta, joiden koko oli yhteensä n. 25 000 kappaletta.2 Vuonna 2006 lehdestä julkaistiin kolmas painos sähköisessä muodossa.3

Lehdessä Nylund pyrkii hahmottamaan maailmankatsomuksellisia valintojaan tavalla, joka voisi vakuuttaa myös muita.4 Lehdessä yritetään "löytää suuri maailmanselitys, yhtenäinen teoria tai kaiken kattava tarina, joka antaisi merkitystä kokonaisuuden pienille osille."3 Nylund esittääkin, että "uskottavan maailmankatsomuksen tulisi sisäisesti ristiriidattomalla ja koko todellisuuden kanssa yhteensopivalla tavalla vastata kysymykseen kaiken alkuperästä, tarkoituksesta ja päämäärästä. Sen tulisi olla sovellettavissa rakentavalla tavalla johdonmukaisesti elämään. Se pitäisi voida myös kokea oikeaksi ja ihmisen syvimmätkin tarpeet täyttäväksi," ja samalla hän pyrkii myös osoittamaan, "kuinka kristinusko ainoana maailmankatsomuksena pystyy täyttämään nämä laatuvaatimukset."5 Lehdessä kritisoidaan myös mm. relativismia, marxismia, materialismia ja agnostisismia. Nylund toivoo kuitenkin että kirjoitukseen suhtauduttaisiin suvaitsevassa hengessä, vaikka hänellä ei lehteä kirjoittaessaan omien sanojensa mukaan "luultavasti ollut tarpeeksi tätä nöyryyttä."6

Katso myös[muokkaa]

Internet[muokkaa]

Viitteet[muokkaa]

  1. ^ lehdessä ei ole ilmoitettu painovuotta
  2. ^ "Tästä kirjoituksesta tehtiin noin parikymmentä vuotta sitten kaksi painosta, muistaakseni yhteensä 25 000 kappaletta." Daniel Nylund, Kolmas johdanto Ajankohtaiseen 3:een (http://www.netikka.net/mpeltonen/siirretyt/tekstit/daniel/kirja.html)
  3. > 3,0 3,1 Daniel Nylund, Kolmas johdanto Ajankohtaiseen 3:een (http://www.netikka.net/mpeltonen/siirretyt/tekstit/daniel/kirja.html)
  4. ^ "Ajankohtainen 3 oli vähän päälle kolmikymppisen miehen yltiöpäinen yritys hahmottaa omia maailmankatsomuksellisia valintojaan -- Samalla se oli tietenkin suora yritys vaikuttaa myös muiden vastaaviin valintoihin." Daniel Nylund, Kolmas johdanto Ajankohtaiseen 3:een (http://www.netikka.net/mpeltonen/siirretyt/tekstit/daniel/kirja.html)
  5. ^ Ajankohtainen 3, VII luku
  6. ^ "Näissä maisemissa nöyrä on se, joka uskaltaa uskoa johonkin, vaikkei tiedäkään olevansa oikeassa. Suvaitsevainen on se, joka antaa toiselle saman oikeuden. Ajankohtainen 3 kirjoittaessani minulla ei luultavasti ollut tarpeeksi tätä nöyryyttä. Ainakin epämääräisesti muistan kuinka nautin toisinajattelijoiden älyllisestä mollaamisesta. Toivon että tätä kirjoitusta levitettäisiin ja luettaisiin suvaitsevassa hengessä. Pyydän sitä myös itseäni ja tekstiäni kohtaan." Daniel Nylund, Kolmas johdanto Ajankohtaiseen 3:een (http://www.netikka.net/mpeltonen/siirretyt/tekstit/daniel/kirja.html)