Ufot

ApoWikistä
Versio hetkellä 2. toukokuuta 2017 kello 18.05 – tehnyt Samuli Koivisto (keskustelu | muokkaukset) (linkkifix)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)


Viime vuosina elokuvateollisuus on entistä voimakkaammin ammentanut aiheita Ufoista, paranormaaleista ilmiöistä, ulkoavaruuden muukalaisista ja muista vastaavista yliluonnollisista tai muuten oudoista teemoista. Salaiset kansiot, X-Files, kerää viikoittain uskollisen fanijoukon ja elokuvateattereissa pyörivät paranormaaleja ilmiöitä käsittelevät elokuvat vetävät salit täyteen ilta toisensa jälkeen. Miten sovittaa yhteen Raamattu ja Ufo-ilmiö? Pyrin seuraavassa käsittelemään juuri tätä kysymystä. Käsitykseni mukaan Ufot mahtuvat Raamatun esittämän todellisuuteen, mutta ehkä hieman toisin kuin jotkut olettaisivat.

Ufo-kokemukset eivät rajoitu vain pieneen marginaaliryhmään, jonka väitteet voidaan ohittaa viittaamalla kokijoiden mielenterveyshäiriöihin tai välittäjäaineiden epätasapainoon. 12-15 miljoonaa amerikkalaista väittää nähneensä Ufon ja jopa 34% uskoo muukalaisten vierailleen maassaan.1 Kirkon tutkimuskeskuksen tekemän tutkimuksen mukaan suomalaisista 19%2 (noin miljoona) uskoo Ufojen vierailleen maapallolla.

Varsinainen Ufo-buumi lähti liikkeelle 1948, jolloin USA:n ilmavoimien entinen lentäjä Kenneth Arnold havaitsi yhdeksän kiekonmuotoista esinettä lähellä Seattlea Washingtonin osavaltiossa.3 Arnoldin kokemuksen julkistamisen jälkeen raportteja Ufo-havainnoista on riittänyt. Ufoja nähneiden joukossa on sellaisia kuuluisuuksia kuin Jimmy Carter (USA:n presidentti). Ufot eivät kuitenkaan ole mikään uusi ilmiö, vaan niitä on havaittu kautta aikojen. Hindujen Bhagavad-gita-niminen kirja viittaa Ufoihin4 kuten myös Faarao Thutmose kolmannen historiankirjoitukset.5 Eskimoilla kerrotaan olevan perimätietoa, jossa puhutaan jumalolennoista, joilla on metalliset siivet.6 Roomalaiset kirjoittajat Plinius, Seneca ja Julius Obsequens mainitsevat lentävistä aluksista ja kilvistä.7

Ufo-havainnoille on löydetty suuri määrä luonnollisia selityksiä. Tutkijoiden mukaan noin 80-95% havainnoista pystytään selittämään luonnollisesti. Satelliitit, säähavaintopallot, hallusinaatiot, ilmakehän lämpöinversiot, revontulet, kaupallisissa tarkoituksissa tehdyt huijaukset ja jopa linnut, joiden siipien alaosassa on fosforia ovat luonnollisia selityksiä monille ufo-havainnoille. Nämä eivät kuitenkaan selitä kaikkia ufo-havaintoja, vaan määrällisesti suuri joukko havaintoja ja kohtaamisia muukalaisten kanssa vaatii syvempää tutkimusta ja ns. yliluonnollisen mahdollisuuden vakavaa huomioon ottamista. Tässä artikkelissa keskitytään nimenomaan ns. selittämättömään kymmeneen prosenttiin ja pyritään perustelemaan kristillinen näkemys Ufo-ilmiöstä.

Ufologit jakavat Ufo-havainnot eri luokkiin sen perusteella, kuinka läheinen kontakti on ollut ja onko siitä jäänyt fyysisiä todisteita. Ufologi J. Allen Hynek on luonut kolmen kategorian luokittelun ufohavainnoista:

 1. Ensimmäisen asteenkohtaaminen – valoilmiöiden näkeminen päivällä tai yöllä
 2. Toisen asteen kohtaaminen – konkreettisia jälkiä
 3. Kolmannen asteen kohtaaminen – väitetty kohtaaminen "muukalaisten " kanssa

Luonnollisesti toisen ja kolmannen asteen kohtaamiset sijoittuvat pääasiallisesti tutkittavien tapausten joukkoon. Kaukainen havainto oudosta valoilmiöistä ei oikeastaan anna paljon aineistoa perusteellisemmalle tutkimukselle. Joitakin päätelmiä toki näistä kaukaisista havainnoistakin voidaan tehdä lähinnä Ufojen lento-ominaisuuksista mutta pääasiallisesti nämä havainnot jäävät tutkimuksen ulkopuolelle.

Erich Von Daniken on kirjoittanut useita suosittuja kirjoja, joissa hän on mm. yhdistellyt Raamatun kertomuksia Ufo-ideologiaansa. Von Daniken kääntyi kristinuskosta "Ufo-uskoon" tiettävästi Ufo-kohtaamisen myötä. Mm. Playboy ja Rolling Stone -lehti8 ovat julkaisseet varsin kriittistä materiaalia Von Danikenista.9 Kyseisissä lehdissä olleiden artikkelin ja haastattelun mukaan Von Daniken oli tuomittu petoksista Sveitsissä ja tuomioistuimen nimittämä psykiatri oli antanut Von Danikenista lausunnon, jonka mukaan tämä on patologinen valehtelija ja psykopaatti.Playboy sai Von Danikenin myös myöntämään, että hänen väittämänsä Ecuadorin valtavat kultatunnelit, joissa hän oli väittänyt vierailleensa olivat valhetta. Kristilliseltä kannalta kaikkein paljastavinta Von Danikenin teorioissa on niiden alkuperä. Hän sai nimittäin kaikki varhaiset ideansa okkultistisin keinoin.10

ET-hypoteesi ja lentävät mekanismit[muokkaa]

Varsin yleinen ja suosittu selitys Ufoille on ET-hypoteesi (Extra Terrestial = maapallon ulkopuolinen), jonka mukaan Ufot ovat peräisin ulkoavaruudesta ja edustavat kehittyneempää elämän muotoa. Ufologit ovat kuitenkin enenevissä määrin hylänneet tämän mahdollisuuden ja selitystä Ufo-ilmiöille haetaankin maapallolta ja "toisista ulottuvuuksista". Yhden arvovaltaisimmista Ufo-tutkimus julkaisuista Flying Saucer Reviewn päätoimittaja Gordon Creighton antoi Ufoista virallisen lausunnon, jonka mukaan "vaikuttaa siltä että ei ole olemassa todisteita siitä, että nämä alukset tai olennot olisivat peräisin ulkoavaruudesta."11

Amerikkalainen tutkija John Weldon esittää joitakin huomattavia ongelmia, jotka sotivat ET-hypoteesia vastaan.

 1. Tutkat eivät ole koskaan havainneet Ufojen varsinaista saapumista ilmakehään
 2. Vaikka ulkoavaruudessa olisi miljoonia sivilisaatioita, on äärimmäisen epätodennäköistä, että edes kerran vuodessa ET-alus löytäisi meidät täältä galaksin nurkasta – kuitenkin näemme kymmeniä tuhansia aluksia vuosittain
 3. Oliot näyttävät pystyvän elämään ilmakehässä ilman hengitysapulaitteita.
 4. Amerikkalaiset, venäläiset ja kanadalaiset lentäjät ovat tulittaneet lukuisia kertoja Ufoja pystymättä ampumaan niitä maahan tai muuten "pidättämään".
 5. Ei ole olemassa kahta samanlaista Ufo-havaintoa, mikä tarkoittaa, että nämä sivilisaatiot rakentaisivat aluksen ja käyttäisivät sitä vain kerran.

Ranskalaisen tiedejärjestön French National Council for Scientific Research, jäsen Pierre Guerin totesi tutkittuaan ET-hypoteesia ja ns. psykologista selitysmallia:12 "Ufojen käyttäytyminen on ennemmin maagista kuin fyysistä."

Johtavat ufologit ehdottavat seuraavanlaista perusteoriaa Ufojen luonnetta koskien:13

 1. Ufot edustavat älyllistä elämän muotoa
 2. Ne ovat olleet alusta asti mukana ihmisen historiassa, joskin eri muodoissa.
 3. Ne eivät ole peräisin ulkoavaruuden kehittyneemmistä sivilisaatioista, vaan pikemminkin toisesta ulottuvuudesta.
 4. Mitä ikinä Ufot edustavatkin, ne ovat selvästi psyykkinen ilmiö, jolla on kapasiteettia toimia ainakin ajoittain fyysisellä tasolla.

Raamatun testit yliluonnollisen suhteen[muokkaa]

Perusjaottelu[muokkaa]

Voimme puhua eräänlaisesta neljännestä ulottuvuudesta, jossa toimivat näkymättömät voimat. Neljäs ulottuvuus leikkaa ajoittain meidän kolmiulotteiseen maailmaamme ja silloin voimme havaita tämän neljännen ulottuvuuden piirteitä. Jumala maailmankaikkeuden luojana on luonnollisesti tämän neljännen ulottuvuuden yläpuolella. Kristinusko oli alunperin varsin karismaattinen uskonto, johon liittyi läheisesti yliluonnolliset tapahtumat ja ilmiöt. Toisaalta kristinuskolla ei ole "monopolia" yliluonnollisiin ilmiöihin, vaan lähes kaikissa uskonnoissa aina animismista satanismiin esiintyy paranormaaleja ilmiöitä.

Raamatun mukaan yliluonnolliset ilmiöt jakaantuvat Jumalan aikaansaamiin ja saatanan tai demonien aikaansaamiin. Yliluonnollisten ilmiöiden lähteen erottaminen tapahtuu Raamatun mukaan niiden edustamaa tunnustusta arvioimalla. Voimme puhua Jeesus-testistä, jossa arvioidaan yliluonnollista ilmiötä ja sen edustamaa tunnustusta suhteessa kristinuskon keskeiseen sanomaan Jeesuksen jumaluudesta. Tärkeintä ei siis ole ensisijaisesti se, millaisia vaikutuksia yliluonnollinen ilmiö näyttää jättävän, vaan se, millaista tunnustusta ne edustavat. Vaikka spiritistinen henkiparantaja parantaisi henkilön jostakin sairaudesta, ei tämä silti tarkoita sitä, että Jumala olisi parantumisen takana.

Jeesus testi[muokkaa]

Mutta mitä hengellisiin lahjoihin tulee, niin en tahdo, veljet, pitää teitä niistä tietämättöminä. Te tiedätte, että kun olitte pakanoita, teitä vietiin mykkien epäjumalien luo, miten vain tahdottiin. Sentähden minä teen teille tiettäväksi, ettei kukaan, joka puhuu Jumalan Hengessä, sano: "Jeesus olkoon kirottu", ja ettei kukaan voi sanoa: "Jeesus olkoon Herra", paitsi Pyhässä Hengessä.

1. Kor 12:1-3

Sillä jos sinä tunnustat suullasi Jeesuksen Herraksi ja uskot sydämessäsi, että Jumala on hänet kuolleista herättänyt, niin sinä pelastut.

Room 10:9

Rakkaani, älkää jokaista henkeä uskoko, vaan koetelkaa henget, ovatko ne Jumalasta; sillä monta väärää profeettaa on lähtenyt maailmaan. Tästä te tunnette Jumalan Hengen: jokainen henki, joka tunnustaa Jeesuksen Kristukseksi, lihaan tulleeksi, on Jumalasta; ja yksikään henki, joka ei tunnusta Jeesusta, ei ole Jumalasta; se on antikristuksen henki, jonka olette kuulleet olevan tulossa, ja se on jo nyt maailmassa

1. Joh 4:1-3

Alkukristillinen uskontunnustus oli kaikessa lyhykäisyydessään "Jeesus on Herra". Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että Jeesus oli vain jokin "mister" muiden joukossa. Uudessa testamentissa käytetty kreikankielinen sana kyrios on täsmälleen sama nimitys, jota alkukristittyjen Vt, Septuaginta, käyttää Jumalasta, Jahvesta. Näin ollen juutalaisille ja proselyyteille tämä tunnustus merkitsi, että Jeesus on Jahve. Johannes käyttää termiä " Jeesus on Messias", joka sisältää ehkä vieläkin enemmän kuin "Jeesus on Herra". Kun kirjoitukset tunteva juutalainen tunnusti Jeesuksen Messiaaksi, hän tunnusti myös Jeesuksen olevan Jesajan kirjan "kärsivä Herran palvelija", joka sovitti ihmiskunnan synnit. Näin ollen tämä tunnustus sisällytti sovitusopin hyvin selkeänä ja kirkkaana. Suomenkielisenä lauseena "Jeesus on Herra" ei uskontunnustus ole välttämättä vielä täydellinen. On tärkeää tietää, mitä tällä "Herra" sanalla tarkoitetaan. Näin ollen yliluonnollisten sanomien sisällöstä tulee päätellä, onko se Uudessa testamentissa ilmoitetun kristillisen pelastussanoman mukainen.

Ufojen sanoma[muokkaa]

On varsin mielenkiintoista, että lukuisat Ufo-kontaktit väittävät saaneensa viestejä suoraan Jeesukselta tai Jeesusta koskevaa informaatiota muilta muukalaisilta.14 Matteuksen evankeliumin 24. luvussa Jeesus nimittäin varoittaa opetuslapsia seuraavilla sanoilla:

"Jos silloin joku sanoo teille: 'Katso, täällä on Kristus', tahi: 'Tuolla', niin älkää uskoko. Sillä vääriä kristuksia ja vääriä profeettoja nousee, ja he tekevät suuria tunnustekoja ja ihmeitä, niin että eksyttävät, jos mahdollista, valitutkin. Katso, minä olen sen teille edeltä sanonut. Sentähden, jos teille sanotaan: 'Katso, hän on erämaassa', niin älkää menkö sinne, tahi: 'Katso, hän on kammiossa', niin älkää uskoko. Sillä niinkuin salama leimahtaa idästä ja näkyy hamaan länteen, niin on oleva Ihmisen Pojan tulemus.

Matt 24:23-27

Eduard Meierin Ufo-havaintoja on pidetty parhaiten dokumentoituna Ufo tapauksena historiassa. Meier kertoo saaneensa informaatiota suoraan Jeesukselta muukalaisten järjestämällä matkalla taaksepäin ajassa. Meierin saamat viestit kristinuskoa koskien olivat seuraavanlaisia:

 1. Juudas Iskariot ei ollut pettäjä, vaan itse asiassa Jeesuksen kirjuri jonka Jeesus valitsi kirjoittamaan ylös "totuuden" hänen opetuksistaan. Juudasta kehotettiin hautamaan kirjoitukset siinä toivossa, että ne joskus löydettäisiin.15
 2. Jeesus selitti, että häntä ei ole koskaan kutsuttu Jeesukseksi Kristukseksi. Hän väitti tietäneensä, että häntä tullaan näin nimittämään koska hänen opetuksiaan tullaan kirjoittamaan vääristellysti muiden toimesta Apostoli Paavalin uskonnollisia tarkoitusperiä edistämään.
 3. Hän ei koskaan kuollut ristillä.
 4. Hän kielsi neitseestä syntymisen ja kertoi Meierille, että hänen isänsä oli mies nimeltä Ishwich Gabriel, joka oli ilmeisesti Pleiadianialaisten kouluttama.
 5. Hän kielsi olevansa luoja tai Jumalan poika.

Myös muut kuuluisat Ufo-kontaktit kertovat uutta tietoa Jeesuksesta. On huomattavaa, että nämä kirjoittajat kuuluvat kuuluisimpien Ufo-kontaktien joukkoon ja edustanevat näin suhteellisen hyvin Ufojen välittämää sanomaa Jeesuksesta.

 • Ufo-kontakti John Deanille kerrottiin, että meidän tulisi luottaa muinaisiin kirjoihin, jotka hylättiin Raamatusta. Ne kertoivat, että jälleensyntyminen on fakta.16
 • Reinhold Schmidt, suosittu Ufo-kontakti 1950-luvulta. Kertoi tavanneensa Mr X-nimisen muukalaisen, joka otti hänet lautaselle mukaan ja kuljetti Egyptiin. Siellä oli risti, jolle Jeesus naulittiin, kruunu, sandaalit ja myös lentävä lautanen, jolla Jeesus lensi ylösnoustessaan kotiplaneetalleen Venukselle.
 • Winfield Brownellin kanavointisessio 29.11.1978, jossa Jeesus kertoi, että alkukirkko opetti yksinkertaisesti kultaista sääntöä, ja että kirkko myöhemmin tuhosi alkuperäisen opetuksen. . Hän ei kuollut ristillä antaakseen syntejä anteeksi, vaan tuli osoittamaan jälleensyntymisen todeksi.
 • Urantia-kirja, yli 2000-sivuinen teos, jonka väitetään olevan lukuisien olioiden kirjoittama yhteistyössä Chicagolaisen psykiatrin johtaman ihmisryhmän kanssa 1920-luvulla. "Jeesus ei kuollut sovittaakseen Jumalan ja ihmisen välejä."17
 • Jesus-Letters, kirjoitettu automaattikirjoituksella – ristiä ei tarvita kertoo "avaruus-Jeesus".18

Huomaamme siis, että Ufojen sanoma ihmiskunnalle on pääpiirteittäin sama kuin viime vuosikymmeninä pinnalle nousseen New Age –ideologian. Kaikkien pitää olla kilttejä toisilleen ja kaikkea pitää suvaita (paitsi herätyskristillistä kristinuskoa!). On tietysti vaikeaa, ellei peräti mahdotonta, arvioida sitä, kuinka paljon niinsanotuissa "muukalaisten sanomissa" on kaupallista huijausta, mielikuvituksen luomaa lisäväritystä ja muuta vastaavaa "häiriötä". Ufon kohtaaminenhan on lähes aina varsin subjektiivinen tapahtuma, jonka yksityiskohtainen arviointi on vaikeaa, vaikka kohtaamisesta olisi jäänyt fyysisiäkin todisteita.

Jacques Vallee, kuuluisimpia Ufologeja astrofyysikko ja tietokonenero on tutkinut Ufoja melkein 30 vuotta. Hänen mukaansa Ufojen esiintymiset ovat säännöllisiä mutta ennustamattomia. Psykologi B. F. Skinnerin mukaan tämä on tehokkain tapa uudenlaisen käyttäytymisen luomiseksi.

Ufojen käsitys Jeesuksesta ja hänen ominaispiirteistään sekä evankeliumien kertomuksesta vaihtelee. Yhteistä on kuitenkin se, että yksikään muukalainen ei vahvista kristinuskoa sellaisena kuin se on. Joidenkin mukaan Jeesus ei kuollut ristillä, toisaalta esimerkiksi Reinhold Schmidt näki ristin, jolle Jeesus naulittiin seikkaillessaan muukalaisten kanssa pyramidin sisällä. Vaikuttaa siltä, että muukalaisilla on hiukan epäselvä käsitys siitä mitä Palestiinassa tapahtui noin vuonna 30 jkr.

Kun arvioimme Ufoja Uuden testamentin opetuksen mukaan sen perusteella, miten ne suhtautuvat Jeesuksen jumaluuteen, joudumme toteamaan, että muukalaiset eivät täytä jumalallisen ilmestyksen vaatimuksia. John Weldon ja John Ankerberg toteavat seuraavasti:

"Tutkittuamme tätä aluetta kaksikymmentä vuotta ja käytyämme läpi kymmenen tuhatta sivua sadoilta eri kirjoittajilta peräisin olevaa tietoa meidän on yhä edelleen etsittävä löytääksemme edes yhden ainoan osoituksen siitä, että ufot tai ufo-oliot voisivat olla jumalallisia.19

William Alnor puolestaan kertoo muukalaisten sanomista seuraavasti:

"Olen lukenut tuhansia "muukalaisten" sanomia, joita on saatu okkultistisin keinoin kuten kanavoimalla ja automaattikirjoituksella. Muutamat muut tulivat Ufo-kontaktihenkilöiden ensikäden todistuksista. On valtava määrä erilaisia sanomia monista eri lähteistä ja ne kaikki sanovat olennaisesti samaa. Tutkimukseni on vakuuttanut minut siitä, että ne (olennot) ovat luonteeltaan demonisia."20

Mitä ufot saavat aikaan?[muokkaa]

Ovatko muukalaiset hyväntahtoisia ulkoavaruuden lähettiläitä, jotka edistävät maailmanrauhaa ja neuvovat ihmisiä etenemään "korkeammalle kehitysasteelle"? Näin lukuisat New Age-ideologit julistavat, mutta ufologien näkemys muukalaisten hyväntahtoisuudesta on varsin erilainen.

 • Berthold Schwartz: "Ufot aiheuttavat: ahdistuneisuuden ja paniikkireaktiot, hämmennyksen, mielialan ja persoonallisuuden muutokset, voimavarojen tuhlaamisen ja uupumisen. 21
 • Bernard Finch: "Suhteellisen läheiset kohtaamiset ufojen kanssa voivat johtaa päänsärkyyn, huimaukseen, hallusinaatioihin, harhoihin ja muistinmenetykseen." 22
 • Ufo-tutkija Charles Bowen: "50-% riski, että jotain pahaa tapahtuu."23
 • Brad Steiger: "Ufot ovat olleet vastuussa murhista, pahoinpitelyistä, tuhopoltoista, kidnappauksista, hyökkäyksistä koteihin ja mysteerisistä ruumiinpoltoista."24

Tutkija John Keelista on sanottu, että hän tietää enemmän Ufoista kuin kukaan muu. Keelin mukaan hänelle saapuvat kirjeet ovat täynnä avunhuutoja. Tuhannet, jopa miljoonat ihmiset kaikkialla maapallolla ovat Ufo-kontaktien vaivaamia. Keel sanoo:

"Olen avuttomana katsellut, kun Ufo-kontaktihenkilöt vajosivat toivottomaan persoonallisuuden rappiotilaan ja tulivat mielenvikaisiksi tai jopa tekivät itsemurhan.

Tohtori Jacques Vallee toteaa seuraavasti tutkittuaan yli 50 tapausta, jossa Ufot ovat siepanneet ihmisen:

"Moniin niistä liittyi toissijaisia fyysisiä ja lääkärihoitoa vaativia seurauksia, mutta mukana oli kaksitoista tapausta, joissa vammat olivat kohtalokkaat, ja joissa uhri yleensä menehtyi vuorokauden kuluessa.

Muukalaisia ei siis voida pitää ainakaan hyväntahtoisina ulkoavaruudesta tulleina vierailijoina tai konsultteina. Independence Day- elokuvan luoma kuva vihamielisistä muukalaisista vaikuttaisi olevan lähempänä Ufo-kohtaamisten osoittamaa todellisuutta. Koska Ufot eivät näytä tarkemman tutkimuksen mukaan tulevan ulkoavaruudesta, joudumme toteamaan Ufo-ilmiöstä, että ne ovat toisesta ulottuvuudesta tulevia ilmiöitä, jotka aiheuttavat negatiivisia vaikutuksia ihmisissä ja joiden sanoma on kristinuskon vastainen.

Ufot ja demonit[muokkaa]

Kaikki edellä käsitelty viittaa siihen, että Ufo-ilmiöt ovat demonista alkuperää. Tätä vaihtoehtoa kierretään usein, koska se loisi monien kannalta epämiellyttäviä jatkokysymyksiä. Kuitenkin myös monet ei-kristityt tutkijat ovat esittäneet joko suoraan tai epäsuorasti tämän tulkinnan mukaisia näkemyksiä. John A. Keel, jota pidetään yhtenä maailman johtavista Ufo-tutkijoista,25 toteaa Ufoista seuraavasti:

"Ufo-ilmiöt näyttävät olevan yksi muoto iänikuisista demonologisista ilmiöistä."26

Arvostetun Brittiläisen UFO-tutkimusyhdistyksen27 entinen johtaja, Ivar MacKay tutki lähes puolet elämästään okkultismia ja parapsykologiaa. Hän kuvaa kirjassaan "UFOs and the Occult" lukuisia yhtäläisyyksiä okkultististen ilmiöiden ja Ufo-kokemusten välillä.28 Jacques Vallee puolestaan väittää, että sieppauskertomukset ovat identtisiä okkultististen initiaatioriittien kanssa.29

Taistelu ufoja vastaan[muokkaa]

Taistelun todellisuus[muokkaa]

Uusi testamentti opettaa, että pahuuden henkivallat ovat kristittyjen vihollisia ihmisten sijasta. Vaikka taistelu Ufoja vastaan terminä muistuttaa lähinnä Science Fiction-elokuvan nimeä, se kuitenkin viittaa Raamatun ilmoittamaan todellisuuteen. Paavali kirjoittaa efesolaisille, joilla oli pitkät okkultistiset perinteet ennen kääntymistään. Efesossa kukoisti Artemiin, naisjumalattaren, palvonta ja Apostolien teoissa kerrotaan kuinka suuri joukko taikuuden harjoittajia kääntyi kristinuskoon ja tuhosi mm. okkultistisen kirjallisuutensa. Paavali viittaa efesolaiskirjeessä useaan otteeseen pahuuden henkivaltoihin.30 Kuudennessa luvussa hän kirjoittaa:

"Sillä meillä ei ole taistelu verta ja lihaa vastaan, vaan hallituksia vastaan, valtoja vastaan, tässä pimeydessä hallitsevia maailmanvaltiaita vastaan, pahuuden henkiolentoja vastaan taivaan avaruuksissa."

Ef. 6:12

Kuten aiemmin totesimme, Ufojen toiminta on monessa suhteessa negatiivista ja toteuttaa niiden "johtajan", saatanan suunnitelmia.

Taistelun voittaja ja kristityn asema[muokkaa]

Efesolaiskirjeessä kerrotaan toisaalta myös näiden pahuuden henkivaltojen voittajasta, Jeesuksesta Kristuksesta:

"...jonka hän vaikutti Kristuksessa, kun hän herätti hänet kuolleista ja asetti hänet oikealle puolellensa taivaissa, korkeammalle kaikkea hallitusta ja valtaa ja voimaa ja herrautta ja jokaista nimeä, mikä mainitaan, ei ainoastaan tässä maailmanajassa, vaan myös tulevassa. Ja kaikki hän on asettanut hänen jalkainsa alle ja antanut hänet kaiken pääksi seurakunnalle."

Ef 1:20-22

Jeesus on siis muukalaisten ja Ufojen yläpuolella.

Kun ihminen syntyy uudesti, hän siirtyy pimeyden (saatanan) valtakunnasta Jumalan valtakuntaan:

"...häntä, joka on pelastanut meidät pimeyden vallasta ja siirtänyt meidät rakkaan Poikansa valtakuntaan."

Kol 1:13

Uudestisyntynyt kristitty on siis voittajan puolella ja "taistelu Ufoja vastaan" käydäänkin tästä näkökulmasta käsin. Mitkään pahuuden henkivallat eivät voi siirtää uudestisyntynyttä kristittyä Jumalan valtakunnasta pimeyden valtakuntaan ilman ihmisen omaa tahdon ratkaisua:

"Sillä minä olen varma siitä, ettei kuolema eikä elämä, ei enkelit eikä henkivallat, ei nykyiset eikä tulevaiset, ei voimat, ei korkeus eikä syvyys, eikä mikään muu luotu voi meitä erottaa Jumalan rakkaudesta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme."

Room 8:38-39

Vaikka kristitty on voittajan puolella, ei vastustajaa tule aliarvioida. Ylimielinen suhtautuminen pahuuden henkivaltoihin on usein kostautunut. On syytä tuntea myös ne tavat ja aseet, joilla kristityn tulee taistella henkivaltoja vastaan.

Jeesus-nimen voima[muokkaa]

Lähetyssaarnaajien lisäksi myös ei-kristityt tutkijat ovat havainneet, että ns. riivatut ihmiset reagoivat kulttuurista huolimatta voimakkaasti Jeesuksen nimeen.31 Paikallisten jumalien ja pyhien miesten nimien lausuminen ei ole herättänyt vastaavankaltaista reaktiota. Yksi kristinuskon leviämisen syy monin paikoin onkin Jeesuksen nimen avulla saatu voitto demonisista voimista. Esimerkiksi Brasiliassa tästä on lukemattomia esimerkkejä. Kulttuureissa, joissa palvotaan henkiä tämä puoli evankeliumia korostuu. Anita Chian mukaan esim. Singaporen seurakuntien voimakas kasvu 1970-luvulla ja 80-luvun alussa johtui pitkälti ns. voimien kohtaamisesta (Power encounter).32 Markuksen evankeliumin lopussa Jeesus sanoo: "Minun nimessäni he ajavat ulos riivaajia".33 Tämän kirjoittaja on tutustunut eri yhteyksissä kirjoitettujen raporttien, haastattelujen ja omien kokemusten muodossa satoihin tapauksiin, joissa on selvästi havaittu tähän nimeen sisältyvä voima.

Tutkija George Otis kertoo erään lähetyssaarnaajan kokemuksen Jeesus-nimen voimasta:

"Hetki saapumisemme jälkeen tämä meedio joutui henkien valtaan, mm laman kutsuman talojumalan. Katselimme hämmästyneinä, kun demonit ottivat hänet valtaansa ja kuinka hän otti hehkuvan hiilen ja pani sen suuhunsa. Hänen pureskellessaan hehkuvia hiiliä munkki levitoi (nousi) melkein kahden metrin korkeuteen. Hän istui jalat ristillä ja alkoi lentää ympyränmuotoista rataa huoneessa. Hänen liikkuessaan huoneessa ihmiset kumarsivat syvän kunnioituksen vallassa huutaen "Jumala! Jumala!" Tätä kesti noin kaksi minuuttia ennen kuin minä ja vaimoni emme enää kestäneet tätä perversiota kauempaa ja aloimme lausua Jeesuksen nimeä Oraakkeli tipahti lattialle."

Munkin levitoimisen aiheuttaneet demonit "pelästyivät" Jeesuksen nimeä ja menettivät tilanteen hallinnan. 34 "Vaikka jotkut eksorkistit ottivat loitsuihinsa myös Jeesuksen nimen jo ensimmäisellä vuosisadalla (Apt 19:13-16) ja myöhemminkin, vaikuttaa siltä, että nimen käyttöön tulee olla oikeutus. Luukas antaa ymmärtää näin Apt. 19. luvussa, jonka opetuksellinen tarkoitus on mitä ilmeisimmin juuri mainitsemamme nimenkäyttöoikeus. Ihmisen tule tunnustaa Jeesus elämänsä herraksi, eli tulla hänen opetuslapsekseen, ennen kuin hänellä on varsinainen nimenkäyttöoikeus. Yksi keskeisimpiä piirteitä Jeesuksen opetuslapsessa on muiden jumalien hylkääminen. Todellinen kristitty ei voi harrastaa esimerkiksi spiritismiä, astrologiaa, korteista ennustamista jne.

Rukous ja demonit[muokkaa]

Rukouksella voidaan katsoa olevan demonista toimintaa ehkäisevä vaikutus. Tämän havainnon ovat tehneet niin kirkkoisät kuin sielunhoitotyössä toimivat sekä missiologit. Hermaan Paimen nimisessä teoksessa kuvataan rukouksen merkitystä väärien profeettojen torjumisessa.

Mutta milloin tuollainen mies (väärä profeetta) tulee kokouspaikkaan, jonka täyttävät Jumalan hengen vallassa olevat vanhurskaat miehet, ja he ryhtyvät rukoukseen, silloin hän tyhjentyy ja maallinen henki pelästyneenä pakenee hänestä: näin on tuon miehen pakko mykistyä ja luhistua, kun hän ei mitään pysty puhumaan.35

Rukouksella näyttää olevan spritualistista toimintaa ehkäisevä ja haittaava vaikutus. Mm. saksalainen tutkija ja teologian tohtori Kurt Koch kertoo lukuisia esimerkkejä siitä, kuinka rukoukset ovat estäneet tiettyjä okkultistisia toimintoja, kuten varvulla kaivon hakemista.36 Neil Anderson37 kertoo tapauksesta, jossa meedio nuhteli kristittyä poikaansa, joka oli rukoillut äitinsä puolesta. Äidin aura oli häiriintynyt rukouksien tähden. Anderson kertoo myös uskoon tulleesta satanistista, joka piti palavaa rukousta tehokkaimpana aseena demoneita vastaan. Kyseiset kokemukset sopivat hyvin yhteen Raamatun opetuksen kanssa.

Jeesus mainitsi myös rukouksen tarpeellisuudesta demonisen toiminnan (myös Ufojen) vastalääkkeenä. Mark 9:29 Jeesus mainitsee joistakin demonilajeista, että ne eivät lähde muuta kuin rukouksella ja paastolla.38

Lopuksi[muokkaa]

Todennäköisyys elämän esiintymiselle muualla maailmankaikkeudessa on häviävän pieni. Huolimatta filosofi Immanuel Kantin vaalimasta ajatuksesta, jonka mukaan äärettömässä maailmankaikkeudessa mahdottomatkin asiat tulevat mahdolliseksi, koska pienille todennäköisyyksille riittää "yrityksiä". Maailmankaikkeudessa arvioidaan kuitenkin olevan enintään noin 1023 planeettaa. Astronomi Hugh Ross laski todennäköisyyden sille, että 75 elämän esiintymiselle välttämättömän parametrin osuvat oikeaan. Hänen mukaansa tämä todennäköisyys on 1:1099.39 Usein esitetty ajatus siitä, että muualla maailmankaikkeudessa täytyy olla elämää ei siis ole yhtä hyvin perusteltua, kuin pintapuolisesti annetaan ymmärtää.

Ufo-ilmiöllä ja Raamatun mukaan demoniseksi luokiteltavilla ilmiöillä vaikuttaa olevan hyvin läheinen suhde ja samankaltaisuus. Tämän ovat huomanneet myös ei-kristityt tutkijat. Tässä yhteydessä esittämämme väite Ufojen demonisuudesta ei siis ole vain epätoivoinen yritys mahduttaa ilmiö maailmankuvaamme, vaan laajaa tutkimusaineistoa analysoimalla tehty perusteltu johtopäätös.

Katso myös[muokkaa]

ApologetiikkaWiki[muokkaa]

Viitteet[muokkaa]

 1. ^ Doug Patter, UFOs, ETs and the New Age: A Christian Perspective, Christian Apologetics Journal, Volume 1, No. 1, Spring 1998. Southern Evangelical Seminary.
 2. ^ Taneli Heikka, Viidennes uskoo ufojen vierailleen Suomessa, Aamulehti 2. 3. 1999.
 3. ^ Basil Tyson, 1982, UFOT - Taivaallinen arvoitus, Kuva ja Sana, Loimaa, s. 27.
 4. ^ John Weldon ja Zola Levitt, UFOs: What on Earth Is Happening? (Irvine, Calif: Harvest House, 1975), p. 23.
 5. ^ Jacques Vallee, Anatomy of Phenomenon, (Chicago: Henry Regnery, 1985), s. 4.
 6. ^ Brad Steiger, The Fellowship, New York: Berkeley, 1983, s. 104.
 7. ^ Richard G. Wittman, "Flying Saucers or Flying Shields", Classical Journal, Vol. 63; No. 5, 1968. s. 223-224
 8. ^ Timothy Ferris: "All the Glitters is Not God", Rollig Stone, jan 30, 1975: 45.
 9. ^ William M. Alnor, of Gods and Aliens the new myths of human origins. Spiritual Counterfeit Journal 17:1&2 1992, p. 41
 10. ^ William M. Alnor, of Gods and Aliens the new myths of human origins. Spiritual Counterfeit Journal 17:1&2 1992, p. 44.
 11. ^ Virallinen lausuma FSR:n esittelylehtisessä. 1992 FSR, P.O. Box 162m High Wycombe, Bucks, HP13 5d2 England.
 12. ^ Pierre Guerin: "Thirty Years After Kenneth Arnold", Flying Saucer Review, Volume 25, No. 1, p. 13.
 13. ^ John Weldon, Close Encounters, Chapters 8, 9, Appendix A.
 14. ^ William M. Alnor, "The Alien Obsession - with Repudiating Christianity". Spiritual Counterfeit Journal Vols 17:1&2, 1992.
 15. ^ J. Randolph Winters, "The Pleiades Project, Program of Events." Special 2 Day Seminar. undated, p. 93 - 95. Lainaus William M. Alnorin artikkelissa The Alien Obsession - with Repudiating Christianity. Spiritual Counterfeit Journal Vols 17:1&2, 1992
 16. ^ John W. Dean. Flying Saucers Close Op (Clarksburg, W. Va.:Saucerian, 1970), p. 141. (Alnor)
 17. ^ William M. Alnor. "UFO Cults Are Flourishing in New Age Circles" Christian Research Journal Summer 1990, p. 5
 18. ^ Jane Palzere, Anna Brown, The Jesus Letters (Newington, Ct.: Janna Press, 1979), p. 28, 29, 35, 51. (Alnor)
 19. ^ John Weldon, John Ankerberg, UFOs, s. 43.
 20. ^ William M. Alnor, "The Alien Obsession - with Repudiating Christianity". Spiritual Counterfeit Journal Vols 17:1&2, 1992. p. 31.
 21. ^ Berthold Schwartz, Canadian UFO report, vol. 1, nro 8, syksy 1970.
 22. ^ Bernard Finch, "Beware the Saucers", Flying Saucer Review, vol. 12, nro. 1, s. 5.
 23. ^ Charles Bowen, "Mail Bag", Flying Saucer Review, vol. 19, nro. 5, s. 27.
 24. ^ Brad Steiger, "Flying Saucers are Hostile", Award, New York, 1976, s. 8.
 25. ^ John Ankerberg & John Weldon, "UFO Encounters", Spiritual Counterfeit Journal Vols 17:1&2, 1992. s. 22.
 26. ^ Pierre Guerin, "Thirty Years After Kenneth Arnold", Flying Saucer Review, Volume 25, No. 1, p. 13.
 27. ^ British UFO Research Association.
 28. ^ John Ankerberg & John Weldon, "UFO Encounters", Spiritual Counterfeit Journal Vols 17:1&2, 1992. s. 23.
 29. ^ Jacques Vallee, "Confrontations: A Scientist's Search For Alien Contact", New York: Balentine, 1991, pp. 216-218.
 30. ^ Perusteellinen tutkimus efesolaiskirjeen valloista - Clinton E. Arnold: Power and Magic, The Concept of Power in Ephesians, Baker Books, Grand Rapids 1989.
 31. ^ Tormod Engelsviken, 1994, Vapaaksi paholaisen vallasta. Perussanoma, Juva.
 32. ^ Anita Chia, A Biblical Theology on Power Manifestation A Singaporean Quest, Asian Journal of Pentecostal Studies, Volume 2, Number 1 (January 1999) s. 19-33.
 33. ^ Tutkijat kiistelevät siitä, kuuluiko Mark 6:9-27 alunperin Markuksen evankeliumiin, koska sitä ei löydy kaikista käsikirjoituksesta. Joka tapauksessa kyseiset sanat ovat todennäköisesti Jeesuksen lausumia, mikä näkyy esim. apostolien toiminnasta. Hehän olivat rabiltaan Jeesukselta oppineet riivaajien ulosajamisen.
 34. ^ George Otis Jr. The Twilight Labyrint - Why Does Spiritual Darkness Linger Where It Does? Chosen Books, Grand Rabids, 1998. s. 26-27.
 35. ^ Hermaan Paimen. Teoksessa Apostoliset isät. Suomen teologisen seuran julkaisuja 163. 1989.
 36. ^ Kurt Koch 1971. Onko Paholainen olemassa? Ylioppilaslähetys.
 37. ^ Neil Anderson, 1995. Enemmän kuin voittaja, Päivä Oy, s.92.
 38. ^ Kaikissa vanhimmissa käsikirjotuksissa ei ole "paasto" sanaa. Joka tapauksessa, mikäli kyseessä on myöhempi interpolaatio, se heijastanee alkukristillistä käytäntöä riivaajien ajamisen yhteydessä.
 39. ^ Hugh Ross, Big Bang Refinded by Fire. Reasons To Believe, Pasadena CA. An Estimate of the Probability for Attaining the Necessary Parameters for Life Support http://209.1.224.12/CapeCanaveral/Lab/6562/evolution/index.html