Ero sivun ”Keskustelu:Kalam- kosmologinen argumentti” versioiden välillä

ApoWikistä
p (kappalejako)
(vs)
Rivi 22: Rivi 22:
:: Miltä tämä vaikuttaisi?
:: Miltä tämä vaikuttaisi?
:: --[[Käyttäjä:Apollos|Apollos]] 3. maaliskuuta 2011 kello 16.16 (EET)
:: --[[Käyttäjä:Apollos|Apollos]] 3. maaliskuuta 2011 kello 16.16 (EET)
:::Muoto "''Kalam''- kosmologinen argumentti" näyttäisi olevan kielenhuollon suosituksen mukainen[http://www.kotus.fi/index.phtml?i=470&s=2609#faq_470]. Onko muita Kalam-argumentteja, kuin kosmologinen Kalam-argumentti? Mikäli ei ole, kannattaisin tässä ehdottamaani muotoa. Ja kannatan kursivointia. --[[Käyttäjä:Otto Pellinen|Otto Pellinen]] 3. maaliskuuta 2011 kello 17.50 (EET)

Versio 3. maaliskuuta 2011 kello 15.50

Käsittääkseni kosmologinen argumentti on määritelmällisesti kausaaliargumentin variantti? Pitäisikö kirjoittaa artikkeli kausaaliargumenteista, jonka alle osio kosmologisesta argumentista, vai pitäisikö kausaaliargumentista kirjoittaa oma artikkelinsa? --Tom Himanen (Itkumuuri) 11. joulukuuta 2008 kello 23.29 (EET)




Joku riittävin muokkausoikeuksin varustettu voisi ehkä toteuttaa seuraavan: Maomonides -> Maimonides (nykyisellään wikipediaviite vie tyhjälle sivulle) --Apollos 24. helmikuuta 2010 kello 12.27 (UTC)




Eikös tämä artikkeli käsittele vain kalam kosmologista argumenttia? Artikkelin 'kosmologinen argumentti' tulisi käsittää ainakin (1) Tomistiset kosmologiset argumentit (Akvinolaiset kolme ensimmäistä "tietä"); (2) Leibnizialaiset kosmologiset argumentit (jotka vetoavat johonkin muotoon riittävän syyn periaatteesta); ja (3) kalam argumentti. Lisäksi on mahdollista eritellä vielä (4) induktiivinen kosmologinen argumentti (Swinburnen kirjasta Existence of God).

Mielestäni kalam -argumentit ovat filosofisesti huomattavasti heikompia kuin Tomistiset tai Leibnizialaiset argumentit. --T. Ilari 3. maaliskuuta 2011 kello 00.37 (EET)

Totta. Siirrän tämän nimelle Kalam kosmologinen argumentti ja teen kosmologisesta argumentista pääsivun, jossa käsitellään kaikkia neljää. --Otto Pellinen 3. maaliskuuta 2011 kello 01.58 (EET)
Minustakin on tietenkin hyvä saada aiheista laajempaa näkemystä. Nimiasiaa voisi ehkä kuitenkin vielä hieman miettiä.
"Kalam kosmologinen argumentti" kuulostaa minusta samantapaiselta kuin "kalan kosmologinen argumentti". Koska "kalam" on suoraan vieraasta kielestä otettu ilmaus, se olisi hyvä selvyyden vuoksi kursivoida, ja kun se on tämän nimenomaisen kosmologisen argumenttityypin määre, sen suhteen itse asiaan voisi esittää seuraavasti: "kalam-(kosmologinen argumentti)" – sehän määrittää kosmologinen argumentti -sanaparia. Kun tällaista tai vastaavaa merkintää ei käsittääkseni kuitenkaan ole suomen kielessä käytössä, ehdottaisin seuraavaa: tarvittaessa selittävästi "kosmologinen kalam-argumentti" ja muulloin (kun asiayhteys on riittävän selvä, esim. asialle omistetun artikkelin tekstissä sen avausta lukuunottamatta) lyhyesti pelkkä "kalam-argumentti".
Miltä tämä vaikuttaisi?
--Apollos 3. maaliskuuta 2011 kello 16.16 (EET)
Muoto "Kalam- kosmologinen argumentti" näyttäisi olevan kielenhuollon suosituksen mukainen[1]. Onko muita Kalam-argumentteja, kuin kosmologinen Kalam-argumentti? Mikäli ei ole, kannattaisin tässä ehdottamaani muotoa. Ja kannatan kursivointia. --Otto Pellinen 3. maaliskuuta 2011 kello 17.50 (EET)