Ero sivun ”Uusateismi” versioiden välillä

(perimmältään pelkkää kielenhuoltoa, mutta sen verran paljon, etten oikein arvaa merkitä muutosta "pieneksi")
Rivi 1: Rivi 1:
Uusateismi viittaa uudemman polven ateisteisin, jotka tyypillisesti tulkitsevat tieteen tuloksia erittäin yksipuolisesti ja sivuuttavat teistien argumentit ja teismiin viittaavat tieteelliset todisteen. Argumentointi tapahtuu enemmän mielikuvien ja tieteen tulosten valikoinnin avulla. Tyypillisiä uusateisteja ovat Richard Dawkins, Daniel Dennett, Sam Harris ja Christopher Hitchens. Suomessa vastaavanlaista argumentointia edustavat muunmuassa useat 'vapaa-ajattelijat' sekä osin Esko Valtaoja.
+
'''Uusateismi''' on julkisen jumalankielteisyyden viime aikoina yleistynyt muoto, jolle on ominaista tieteen tulosten erittäin yksipuolinen tulkinta sekä teististen argumenttien ja teismiä tukevien tieteellisten todisteiden systemaattinen sivuuttaminen. Tämän suuntauksen viestintätapa rakentuu voittopuolisesti mielikuviin vetoamisen ja tieteen tulosten tarkoituksenmukaisen valikoinnin varaan. Tyypillisiä uusateisteja ovat Richard Dawkins, Daniel Dennett, Sam Harris ja Christopher Hitchens. Suomessa vastaavanlaista argumentointia edustavat muiden muassa useat "vapaa-ajattelijat" sekä osin Esko Valtaoja.
  
Professori Tapio Puolimatkalta on Kotimaa-lehdessä ilmestynyt artikkeli [[Uusateismin tunnekieli|Uusateismin tunnekieli]].
+
Professori Tapio Puolimatka on käsitellyt ja taustoittanut kyseistä ilmiötä Kotimaa-lehden [[Uusateismin tunnekieli|Uusateismin tunnekieli]] -artikkelissaan.

Versio 20. joulukuuta 2008 kello 01.58

Uusateismi on julkisen jumalankielteisyyden viime aikoina yleistynyt muoto, jolle on ominaista tieteen tulosten erittäin yksipuolinen tulkinta sekä teististen argumenttien ja teismiä tukevien tieteellisten todisteiden systemaattinen sivuuttaminen. Tämän suuntauksen viestintätapa rakentuu voittopuolisesti mielikuviin vetoamisen ja tieteen tulosten tarkoituksenmukaisen valikoinnin varaan. Tyypillisiä uusateisteja ovat Richard Dawkins, Daniel Dennett, Sam Harris ja Christopher Hitchens. Suomessa vastaavanlaista argumentointia edustavat muiden muassa useat "vapaa-ajattelijat" sekä osin Esko Valtaoja.

Professori Tapio Puolimatka on käsitellyt ja taustoittanut kyseistä ilmiötä Kotimaa-lehden Uusateismin tunnekieli -artikkelissaan.