Keskustelu:Maailman ikä – teologinen näkökulma

ApoWikistä
Versio hetkellä 15. kesäkuuta 2009 kello 21.11 – tehnyt Apollos (keskustelu | muokkaukset) (luomiskertomuksen verbeistä ja tilanteen jäsennyksestä sekä artikkelinkehitysskenaarioista)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)

1. Moos. 1:26-27: Ja Jumala sanoi: "Tehkäämme ihminen kuvaksemme, kaltaiseksemme; ja vallitkoot he meren kalat ja taivaan linnut ja karjaeläimet ja koko maan ja kaikki matelijat, jotka maassa matelevat". Ja Jumala loi ihmisen omaksi kuvaksensa, Jumalan kuvaksi hän hänet loi; mieheksi ja naiseksi hän loi heidät. Voidaan vetää johtopäätös, että tekeminen ja luominen ovat tässä kontekstissa synonyymejä. Ja se verbi, joka on käännetty "tekemiseksi", on hebreaksi "asah", tarkoittaa tekemisen ohella mm. valmistamista, tuottamista, työstämistä sekä työskentelemistä. --Tom Himanen (Itkumuuri) 6. marraskuuta 2008 kello 13.34 (EET)

Ei huono argumentti, mutta toisinkin tuon tilanteen voinee jäsentää, nimittäin siten, että Jumalan kannalta kyse oli siitä, mitä kerrot asah-verbin merkitsevän, eli tiettyyn päämäärään (tarkoitetunlaisen ihmisen olemassaoloon) tähtäävästä toiminnasta (johon mitä ilmeisimmin liittyi aiemmin luodun materian uudelleenjärjestelyä ihmisruumiiksi), kun taas ihmisen, etenkin ihmissielun tai -persoonan, kannalta kysymys oli luoduksi tulemisesta, ts. oman olemassaolon kertakaikkisesta, absoluuttisesta alusta. --Apollos 15. kesäkuuta 2009 kello 18.11 (UTC)

Elän toivossa pystyväni pikapuoliin työstämään tätä artikkelia, mutta kysymysten luonteesta johtuen päätin tavallisuudesta poiketen kysäistä täällä etukäteen, onko nykyversion arkkitehdeilla tai muilla kiinnostuneilla tilaisuutta osallistua projektiin. --Apollos 15. kesäkuuta 2009 kello 18.11 (UTC)