Käyttäjä:Erkkimon/ohjeita

< Käyttäjä:Erkkimon
Versio hetkellä 24. heinäkuuta 2010 kello 23.23 – tehnyt Erkkimon (keskustelu | muokkaukset) (lyhyen osoitteen ohje)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)

Tämä sivu on tehty ensisijaisesti hyödyksi itselleni, mutta onhan tietysti ihan kivaa, jos näistä ohjeista on hyötyä muillekin. Tuota sekundäärifunktiota edistääkseni olen yrittänyt kirjoittaa jokseenkin selkeää tekstiä. Ohjeita en ihan kauheasti testaa, sillä kirjoitan useimmiten toimivan ratkaisun itselleni muistiin, ja mahdollinen testaus tapahtuu silloin, kun seuraavan kerran satun ehkä tarvitsemaan ohjetta. Niinpä kannattaa raportoida virheestä.

Lyhyt urli muotoa domain.com/artikkelin_nimi

Olen todennut, että on fiksuinta toteuttaa lyhyet urlit niin, että Apache käsittelee olemattomiin tiedostoihin viittaavat urlit wiki-artsujen otsikoina. Etuna on se, että esimerkiksi wikin domainin alla olevien tiedostojen imppaaminen ja impattavaksi asettaminen ei mene monimutkaisesti. Lisäksi tämä metodi ei ole muiden metodien tapaan aiheuttanut ärsyttäviä bugeja ja haamuartikkeleita wikiin jne.

Homma alkaa poistamalla risuhäkkyrät $wgArticlePath -muuttujan edestä LocalSettings.php:ssa ja muuttamalla niiden arvot allaolevaa vastaaviksi. Jos muuttujaa ei ole, lisää ne – mieluiten heti $wgScriptPath -muuttujan jälkeen.

$wgArticlePath      = "/$1";

Lisää LocalSettings.php -tiedostoon seuraava rivi, jotta uloskirjautuminen yms. toimisi kivasti.

$wgUsePathInfo     = false;

Luo www-hakemistosi juureen tiedosto nimeltään .htaccess, ja tiedoston oikea sijainti on todennäköisesti /var/www/.htaccess. Jos wikisi on www-hakemistosi hakemistossa mediawiki, korvaat luonnollisesti hakemiston wiki hakemistolla mediawiki.

Options -Indexes
 
RewriteEngine On 
RewriteRule ^/*$ /wiki/index.php [L,QSA]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule ^(.*)$ /wiki/index.php?title=$1 [L,QSA]