Etusivu

Versio hetkellä 23. toukokuuta 2010 kello 22.53 – tehnyt Erkkimon (keskustelu | muokkaukset) (Apologetiikkawiki -> ApologetiikkaWiki)

Sitaatti tälle hetkelle

Minusta näyttää, että DNA tutkimuksen yli 50 vuoden löydökset ovat antaneet materiaalin uudelle ja hyvin vahvalle suunnittelu-argumentille.

Antony Flew, entinen ateisti


Wikittämisen pikakurssi

Vasemmalla näkyy valikko, josta klikkailemalla linkkejä pääset paikasta toiseen. Sen alla on haku, jota voi käyttää artikkeliin siirtymiseen tai hakuun. Työkalupakissa näkyvät erikoistoiminnot, joita senhetkisellä sivulla on mahdollista suorittaa.

Jos et ole kirjautuneena sisään, oikealla ylhäällä on linkki, jota klikkaamalla voi joko kirjautua sisään tai rekisteröidä tunnuksen. Jos taas olet sisällä, siellä on henkilökohtaisia linkkejä ja aputyökaluja, kuten asetukset ja tarkkailulista.

Varsinaisen pääkehikon päällä on välilehtiä. Välilehden nimi kertoo, mitä välilehdellä tehdään. Sivu on oletusarvo ja se tarkoittaa yleensä artikkelia. Keskustelu tarkoittaa keskustelua kyseisestä sivusta. Muokkaa-välilehti avaa muokkaustoiminnon. Muokkaaminen tapahtuu muokkaamalla tekstiä, kuten tekstieditorissa ja lopuksi painamalla Tallenna sivu. Välilehdillä voidaan myös mm. nähdä sivun kaikki edelliset versiot, sekä lisätä sivu tarkkailulistalle.


Crystal Clear app kdmconfig.png Miten voit auttaa?

Voit auttaa printtaamalla ja asettamalla ApologetiikkaWikin julisteen jollekin seinälle, jotta yhä useammat saisivat tietää näistä talkoista. Jos tunnet jotain aihepiiriä, voit kirjoittaa ja korjailla siihen liittyvien artikkelien sisältöä. Voit myös tiivistää kirjallisuudessa esitettyjä perusteluja, jolloin ne saadaan nettikansan tietoon. Jos taas olet kielellisesti taitava, voit huoltaa artikkelien kieltä. Jos taas et koe osaavasi auttaa sisällöntuotannossa, voit auttaa esimerkiksi tuomalla hyvää sisältöä materiaalilähteistä tai kertomalla artikkelien keskustelusivuilla, mitä olennaista artikkelissa jäi kertomatta, tai mikä asia artikkelissa on turhan vaikeasti ilmaistu.

On myös syytä muistaa, että tämänkin projektin siunaaminen on mitä luultavimmin oikein ja arvollista. Jokaiselle auttamishaluiselle löytyy varmasti paikka, ja vain mielikuvitus on rajana!


Artikkelitoiveet

Mitä apologetiikka on?

Apologetiikka on kristillisen uskon järkiperäistä puolustamista. Apologetiikka vastaa esimerkiksi seuraaviin kysymyksiin

Kristinuskolla on hyviä järkiperusteluja. On myös olemassa hyviä vastauksia kristinuskoa vastaan esitettyyn kritiikkiin. Valitettavasti Suomessa nämä eivät ole esillä juuri missään. ApologetiikkaWiki on perustettu lisäämään tätä tietoutta.

Lisää suositeltavaa luettavaa kirjallisuutta


Mikä ApologetiikkaWiki on?

ApologetiikkaWiki – tuttavallisemmin apowiki – on apologetiikkaan keskittyvä wiki, johon on tarkoitus kerätä kaikki apologeettinen perustietous kattaen kaikki kristillis-teistiset näkökulmat. Tällä hetkellä artikkelisivuja on 481.

Sivuston sisällön lukeminen, muokkaaminen ja käyttäminen omiin tarkoituksiin on ilmaista avoimuuden vuoksi. Kuka tahansa voi muokata artikkeleita. Hyvään lopputulokseen pyrkiessään muokkaajan voi myös olla hyödyllistä tutustua tyyliohjeeseen. ApologetiikkaWikin tehtävänä ei ole toimia auktoriteettina, joka kertoo miten asioista oikeasti pitäisi ajatella, tai johon voisi vedota kiistakysymyksissä. Sen sijaan ApologetiikkaWiki toimii apologeettisena tietopankkina, josta olisi tarkoitus löytyä helposti ja nopeasti, suomen kielellä, jokaiselle rationaalisesti ajattelevalle ihmiselle kelpaavia loogisesti perusteltuja argumentteja tai hyvin lähteistettyjä faktaväitteitä.

Kaikki artikkelit eivät ole kaikin osin tavoitteenmukaisia, vaan niissä on parannettavaa ja korjattavaa. ApologetiikkaWiki ei siis tarjoa täysin erehtymätöntä ja objektiivista tietoa. Jos jokin artikkeli ei anna vastausta kysymykseesi, tai et ymmärrä vastausta, ota asia esille artikkelin keskustelusivulla. Silloin joku asiaan perehtynyt voi antaa sinulle keskustelusivulla vastauksen ja artikkeleita voidaan kehittää tarpeita vastaaviksi. Osallistu siis "bongaa väärä tieto" -leikkiin ja tee virheestä ilmoitus artikkelin keskustelusivulla!

ApologetiikkaWikin virallisia osoitteita ovat www.apologetiikkawiki.fi sekä www.perustelu.fi.


Tiesitkö, että...

... isän vähäinen läsnäolo varsinkin poikalapsen elämässä, on monessa tapauksessa osasyynä lapsen tunne-elämän häiriöön. (Sinkkonen, Jari: Pienistä pojista kunnon miehiä. 1990. sivu 142)


Artikkelin tägit: apologetiikka, apologetiikkawiki, apologetiikka wiki, apologisti, apologi, apoloogikko, apologeetta, uskon puolustus, uskon puolustaminen, apologia, kristinusko, teismi, ateismi, hinduismi, hindulaisuus, islam, kristillinen, rationalismi, rationaalisuus, logiikka, loogisuus, tiede, argumentti.fi