Ero sivun ”Etusivu” versioiden välillä

p (typo)
Rivi 1: Rivi 1:
<div style="font-size: 120%; color: red;">ApologetiikkaWikin ohjelmisto on päivitetty. Jos bongaat käyttöongelmia tai bugeja, raportoithan niistä [[ApologetiikkaWiki:Kahvihuone/tekniikka|Kahvihuoneessa]]. Useimmat ongelmat korjautuvat tallentamalla sivu uudelleen.
 
----
 
</div>
 
 
{|id="mp-topbanner" style="width:100%; background:#fcfcfc; margin-top:1.2em; border:1px solid #ccc;"
 
{|id="mp-topbanner" style="width:100%; background:#fcfcfc; margin-top:1.2em; border:1px solid #ccc;"
 
|- valign="top"
 
|- valign="top"

Versio 28. syyskuuta 2010 kello 11.51

Sitaatti tälle hetkelle

Kuten jokainen paleontologi tietää, suurin osa uusista lajeista, suvuista ja heimoista sekä lähes kaikki uudet kategoriat heimotason yläpuolella ilmestyvät fossiiliaineistoon äkkinäisesti. Ne eivät muodosta mitään asteittaisia, jatkuvia muutosketjuja.

—David Raup, kirjassa Conflicts Between Darwin and Paleontology


Wikittämisen pikakurssi

Vasemmalla näkyy valikko, josta klikkailemalla linkkejä pääset paikasta toiseen. Sen alla on haku, jota voi käyttää artikkeliin siirtymiseen tai hakuun. Työkalupakissa näkyvät erikoistoiminnot, joita senhetkisellä sivulla on mahdollista suorittaa.

Jos et ole kirjautuneena sisään, oikealla ylhäällä on linkki, jota klikkaamalla voi joko kirjautua sisään tai rekisteröidä tunnuksen. Jos taas olet sisällä, siellä on henkilökohtaisia linkkejä ja aputyökaluja, kuten asetukset ja tarkkailulista.

Varsinaisen pääkehikon päällä on välilehtiä. Välilehden nimi kertoo, mitä välilehdellä tehdään. Sivu on oletusarvo ja se tarkoittaa yleensä artikkelia. Keskustelu tarkoittaa keskustelua kyseisestä sivusta. Muokkaa-välilehti avaa muokkaustoiminnon. Muokkaaminen tapahtuu muokkaamalla tekstiä, kuten tekstieditorissa ja lopuksi painamalla Tallenna sivu. Välilehdillä voidaan myös mm. nähdä sivun kaikki edelliset versiot, sekä lisätä sivu tarkkailulistalle.


Crystal Clear app kdmconfig.png Miten voit auttaa?

Jos tunnet jotain aihepiiriä, voit kirjoittaa ja korjailla siihen liittyvien artikkelien sisältöä. Katso myös, olisiko artikkelitoiveissa joku tekemätön sivu, josta haluaisit kirjoittaa. Voit myös tiivistää kirjallisuudessa esitettyjä perusteluja, jolloin ne saadaan nettikansan tietoon. Jos taas olet kielellisesti taitava, voit huoltaa artikkelien kieltä. Jos taas et koe osaavasi auttaa sisällöntuotannossa, voit auttaa esimerkiksi tuomalla hyvää sisältöä materiaalilähteistä tai kertomalla artikkelien keskustelusivuilla, mitä olennaista artikkelissa jäi kertomatta, tai mikä asia artikkelissa on turhan vaikeasti ilmaistu.

On myös syytä muistaa, että tämänkin projektin siunaaminen on mitä luultavimmin oikein ja arvollista. Jokaiselle auttamishaluiselle löytyy varmasti paikka, ja vain mielikuvitus on rajana!


Artikkelitoiveet

Mitä apologetiikka on?

Apologetiikka on kristillisen uskon järkiperäistä puolustamista. Apologetiikka vastaa esimerkiksi seuraaviin kysymyksiin:

Kristinuskolla on hyviä järkiperusteluja. On myös olemassa hyviä vastauksia kristinuskoa vastaan esitettyyn kritiikkiin. Valitettavasti Suomessa nämä eivät ole esillä juuri missään. ApologetiikkaWiki on perustettu lisäämään tätä tietoutta.

Lisää suositeltavaa luettavaa kirjallisuutta


Mikä ApologetiikkaWiki on?

ApologetiikkaWiki – tuttavallisemmin apowiki – on apologetiikkaan keskittyvä wiki, johon on tarkoitus kerätä kaikki apologeettinen perustietous kattaen kaikki kristillis-teistiset näkökulmat. Tällä hetkellä artikkelisivuja on 459.

Sivuston sisällön lukeminen, muokkaaminen ja käyttäminen omiin tarkoituksiin on ilmaista avoimuuden vuoksi. Kuka tahansa voi muokata artikkeleita. Hyvään lopputulokseen pyrkiessään muokkaajan voi myös olla hyödyllistä tutustua tyyliohjeeseen. ApologetiikkaWikin tehtävänä ei ole toimia auktoriteettina, joka kertoo miten asioista oikeasti pitäisi ajatella, tai johon voisi vedota kiistakysymyksissä. Sen sijaan ApologetiikkaWiki toimii apologeettisena tietopankkina, josta olisi tarkoitus löytyä helposti ja nopeasti, suomen kielellä, jokaiselle rationaalisesti ajattelevalle ihmiselle kelpaavia loogisesti perusteltuja argumentteja tai hyvin lähteistettyjä faktaväitteitä.

Kaikki artikkelit eivät ole kaikin osin tavoitteenmukaisia, vaan niissä on parannettavaa ja korjattavaa. ApologetiikkaWiki ei siis tarjoa täysin erehtymätöntä ja objektiivista tietoa. Jos jokin artikkeli ei anna vastausta kysymykseesi, tai et ymmärrä vastausta, ota asia esille artikkelin keskustelusivulla. Silloin joku asiaan perehtynyt voi antaa sinulle keskustelusivulla vastauksen ja artikkeleita voidaan kehittää tarpeita vastaaviksi. Osallistu siis "bongaa väärä tieto" -leikkiin ja tee virheestä ilmoitus artikkelin keskustelusivulla!

ApologetiikkaWikin virallisia osoitteita ovat www.apologetiikkawiki.fi sekä www.perustelu.fi.


Tiesitkö, että...

... Suomen Gallupin vuonna 2000 tekemän tutkimuksen mukaan 55 % suomalaisista rukoilee vähintään kerran kuukaudessa, ja vain 22 % ilmoittaa, ettei ole rukoillut viime vuosina? (Kirkon tiedotuskeskus: Suomalaisten uskonnollisuus yleistä, mutta piilossa. 2000.)


Artikkelin tägit: apologetiikka, apologetiikkawiki, apologetiikka wiki, apologisti, apologi, apoloogikko, apologeetta, uskon puolustus, uskon puolustaminen, apologia, kristinusko, teismi, ateismi, hinduismi, hindulaisuus, islam, kristillinen, rationalismi, rationaalisuus, logiikka, loogisuus, tiede, argumentti.fi