ApoWiki:Kahvihuone/Tekniikka

ApoWikistä
< ApoWiki:Kahvihuone
Versio hetkellä 21. toukokuuta 2016 kello 18.12 – tehnyt Samuli Koivisto (keskustelu | muokkaukset) (Siirtyminen https:ään)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Kahvihuonekuppi.jpg
Tervetuloa ApologetiikkaWikin kahvihuoneeseen!
 • Tuki: Täällä saat apua ja vastauksia ApologetiikkaWikin liittyviin kysymyksiin
 • Kehitys: ApoWikin kehitykseen liittyvää keskustelua
 • Käytännöt: Keskustelua ApologetiikkaWikin käytännöistä
 • Tekniikka: Teknisiin yksityiskohtiin liittyvää keskustelua
 • Sekalaista: Tänne kaikki, mikä ei sovi yläpuolella oleviin kategorioihin
 • Medianäkyvyys: Uutisia ApologetiikkaWikin näkymisestä mediassa
 • Käyttöongelmat: ApologetiikkaWikin bugzilla


Sanastoon liittyviä kysymyksiä[muokkaa]

Liekö tämä oikea paikka todeta, että tätä nykyä ei sanaston editointi onnistu suoraan sanan kohdalta vaan ainoastaan ko. kirjaimen kohdalta. Bugi vaiko fiitsöri? --Apollos 9. tammikuuta 2009 kello 17.25 (EET)

Vielä huomautus, että "aukkoteoria"-sanan selitys ei enää näy (ainakaan minulle, kun käytän Safari-selainta) paitsi editointitilassa --Apollos 9. tammikuuta 2009 kello 18.28 (EET)

Joo, paikka on ihan oikea. :) Tosiaan se ei enää toimi, koska se lähtee sillon muokkaamaan mallinetta. Se on kieltämättä muokkauksen näkökulmasta vähän epäkätevää, mutta en keksi muuta ratkaisuakaan tähän tilanteeseen. Aikaisemmassa toteutuksessa, jossa se muokkaus toimi suoraan jokaisen sanan kohdalta, koodi muuttui valtavan sekavaksi ja sivun laajetessa siitä tulisi äärettömän sekava. Sen lisäksi hakua ei olisi voitu toteuttaa tai se bugaisi pahasti. Kyseessä siis on fiitsöri olosuhteiden pakosta.
Aukkoteoria toimii jälleen. Minä sen sössin, kun menin tälläämään rp-mallineet sana-mallineen sisään. Ne ei jostain syystä ole yhteensopivia (teoriassa ne ainaki vois olla). Selvittelen asiaa keretessäni, jos ne sais vaikka pitämään toisistaan. Nyt kuitenkin rp-mallineet on revitty silmään sieltä ja aukkoteoria näkyy, kuten pitääkin. --Tom Himanen (Itkumuuri) 10. tammikuuta 2009 kello 06.04 (EET)

ApoWikin uusi koti[muokkaa]

Apowiki on nyt Neobitin palvelimella. Ne ei kuulemma halua tarjota palvelimillaan SVG:n renderöintiin muuta softaa kuin ImageMagickin, joten siinä olis yks syy vaihtaa palvelinta. Sen lisäks matematiikkatuen vuoks me joudutaan käyttämään ulkoista texvc:tä (tai oikeastaan sen php-pohjaista korviketta, jonka binääri on toisella palvelimella). Sen lisäks aletaan jossain vaiheessa tarvita tilaa lisää. Voitais yrittää listata palvelimelle vaatimuksia ja kysellä hyviä tarjouksia palveluntarjoajilta. Mulla on yks tuttu, joka varmast myis webbihotellipalveluita sopuhintaan, jos sillä vaan on resursseja. Laitoin äsken kyselyä menemään, että millasia webbihotelleja sillä on tarjota. Näin äkkiseltään tulis mieleen, että tarvittais varmaan:

 • 1 giga palvelintilaa
 • MYSQL-tuki
 • RSVG, Inkscape tai vastaava SVG-renderöijä
 • php
 • SSH
 • FTP

--Tom Himanen (Itkumuuri) 12. tammikuuta 2009 kello 02.21 (EET)

Kahvihuoneen kahvikuppi[muokkaa]

Näettekö sen kahvikupin tuolla kahvihuoneen navigaatiopalkissa? Minä en näe. --Tom Himanen Öppnas här. 16. helmikuuta 2009 kello 07.15 (EET)

En näe tällä sivulla kahvikupin kahvikuppia. --Apollos 16. helmikuuta 2009 kello 09.16 (EET)
Ei näy, paitsi kun katsoo esikatselua tai historiasta uusinta versiota. --Otto Pellinen 16. helmikuuta 2009 kello 10.24 (EET)
Aivan omituinen bugi. Sitten mallinesivulla se taas näkyy. :O Loppu ideat kesken. --Tom Himanen Öppnas här. 16. helmikuuta 2009 kello 18.32 (EET)
Niin, ja kahvihuone-pääsivulla se näkyy (täällä uudessa toimintaympäristössä). --Apollos 1. maaliskuuta 2009 kello 20.15 (UTC)
Nyt se kahvikuppi näkyy tälläkin sivulla! --Apollos 18. maaliskuuta 2009 kello 23.43 (UTC)

Kadonnut n-viiva[muokkaa]

Editointi-ikkunan ylälaidan työkaluvalikossa on viime aikoina ollut kolme vaihtoehtoa, joiden kuvakkeet eivät ole näkyneet oikein, vaan tilalla on ollut "kysymysmerkki-ikoneita". Itse toiminnoista olen tarvinnut n-viivaa, ja se on kuitenkin toiminut ymmärtääkseni entiseen malliin kuvakeongelmasta huolimatta (hiirikohdistinsensitiivinen avustusteksti on auttanut valitsemaan "oikean kysymysmerkin"). Nyt kuitenkin koko n-viiva-toiminto näkyy kadonneen. Missä mennään ja mitä on odotettavissa? --Apollos 7. maaliskuuta 2009 kello 19.37 (UTC)

Hm... useimmat bugit liittyy käytetyn mediawikiversion päivitykseen. On vaikeaa arvioida kuinka kauan korjaaminen kestää. Pyydämme kärsivällisyyttä ;) --Darter 7. maaliskuuta 2009 kello 20.59 (UTC)
Aivan, kyllä kärsivällisyys kannattaa – "odottavan onkeen se kalakin tulee", sanotaan. – Samoin näköjään tuo n-viivakin on taas palannut valikkoon – eikä enää edes kysymysmerkin takana lymyile, vaan näkyy ihan omana itsenään. Hyvä! --Apollos 18. maaliskuuta 2009 kello 23.48 (UTC)
Joo. Vielä muutama nappula on kadoksissa, mutta se johtuu siitä, että palvelin, jolla kyseiset nappulat olivat, on kadonnut Internetistä. Pitää etsiä uudet nappulat jostakin. Eiköhän sellaset jostain löydy, tai sitten pitää tehdä ne itse.

Automaattinen viitteiden täydennys[muokkaa]

Oheisesta linkistä löytyy viitegeneraattori. Syöttämällä esimerkiksi kirjan ISBN:n numeron, sivusto luo automaattisen mediawiki viitteen, joka voidaan sitten copy&paste:ta artikkeliin. Palvelu toimii ainakin ulkomaisten kirjojen osalta. Ohjelma osaa luoda myös kohtuullisen hyvin täydennettyjä verkkoviitteitä url:sta. Sivuston options -valikosta kannattaa ruksia "Add ref tag", jolloin generoituun viitteeseen liitetään automaattisesti oikea wikisyntaksi.

--Darter 6. helmikuuta 2010 kello 23.21 (UTC)

HTTP->HTTPS[muokkaa]

Säädin tänään apowikin käyttämään HTTP-protokollan sijaan HTTPS-protokollaa, jonka ansiosta kaikki liikenne apowikin ja käyttäjän välillä on salattua – ennen kaikkea kirjautumistiedot välitetään salatusti, jolloin wikiä voi muokata hyvällä omallatunnolla avoimessa wifi-verkossakin. Jos wikin käytössä ilmenee ongelmia, niin ei muuta kuin viestiä tänne kahvihuoneeseen, niin korjataan ongelmat. --Samuli Koivisto (keskustelu) 21. toukokuuta 2016 kello 18.11 (EEST)