Ero sivun ”ApoWiki:Aposource” versioiden välillä

ApoWikistä
(→‎Sitaatit: Simone Weil -sitaatti, osin ajankohtaisten tapahtumien johdosta)
Rivi 4: Rivi 4:


== Sitaatit ==
== Sitaatit ==
*"Ne, jotka eivät tunne aitoa hyvää, eivät tottele Jumalaa; he eivät tottele Häntä kuten ajattelevan olennon kuuluisi, ajatuksen myöntymisellä. Heidän ruumiinsa ja sielunsa alistuvat täysin niiden mekanismien laeille, jotka täysivaltaisesti ohjaavat fyysistä ja psyykkistä materiaa. Fyysinen ja psyykkinen materia heissä tottelee täydellisesti, materiaalisesti he ovat täysin tottelevaisia. Eivätkä he ole mitään muuta, jos heillä ei ole ja jos he eivät halua yliluonnollista valoa, joka ainoana voi nostaa ihmisen materian yläpuolelle. Siksi heidän meille tekemänsä paha täytyy ottaa vastaan pahana, jota meille tekee eloton materia. Sen myötätunnon lisäksi, mitä eksyneelle ja kärsivälle ihmisen ajattelulle tulee osoittaa, heitä tulee rakastaa kuin elotonta materiaa: täydellisen kauniina maailmankaikkeuden järjestyksen osina." (Simone Weil, Juurtuminen : Alkusoitto ihmisvelvollisuuksien julistukselle, s. 303–304, 23°45 : ''niin & näin'' -lehden filosofinen julkaisusarja : osa 28, Eurooppalaisen filosofian seura ry, 978-952-5503-27-2, Tampere, 2007)


*"Ja on mahdollista, että Jumala on luonut ihmisen evoluutiomekanismien kautta. Luomistyö ei sulje pois polveutumista." ([http://www.kaleva.fi/plus/index.cfm?extra=-105&j=787326 Tapio Puolimatka Kalevan artikkelissa "Kiitos Huuhaa-palkinnosta"])
*"Ja on mahdollista, että Jumala on luonut ihmisen evoluutiomekanismien kautta. Luomistyö ei sulje pois polveutumista." ([http://www.kaleva.fi/plus/index.cfm?extra=-105&j=787326 Tapio Puolimatka Kalevan artikkelissa "Kiitos Huuhaa-palkinnosta"])

Versio 22. heinäkuuta 2009 kello 19.28

Aposource on ApologetiikkaWikin projektisivu, johon kerätään lähdeviitteitä eli väitteitä lähteineen. Tavoitteena ei ole kaunis lopputulos, vaan käytännöllisyys. Lähdeviitteenkään ei tarvitse ajan säästämisen vuoksi olla täydellinen, kunhan siinä on riittävästi johtolankaa, jotta lähde voidaan jäljittää ja siten tarvittaessa viitata lähteeseen tieteen ja taiteen normien mukaisesti. Sivulta on järkevintä etsiä tietoa painamalla selaimessa [CTRL] + F.

Yleinen syntaksi on: "sitaatti" (lähde ja tietoja) tai detaljin referaatti (lähde ja tietoja)

Sitaatit

  • "Ne, jotka eivät tunne aitoa hyvää, eivät tottele Jumalaa; he eivät tottele Häntä kuten ajattelevan olennon kuuluisi, ajatuksen myöntymisellä. Heidän ruumiinsa ja sielunsa alistuvat täysin niiden mekanismien laeille, jotka täysivaltaisesti ohjaavat fyysistä ja psyykkistä materiaa. Fyysinen ja psyykkinen materia heissä tottelee täydellisesti, materiaalisesti he ovat täysin tottelevaisia. Eivätkä he ole mitään muuta, jos heillä ei ole ja jos he eivät halua yliluonnollista valoa, joka ainoana voi nostaa ihmisen materian yläpuolelle. Siksi heidän meille tekemänsä paha täytyy ottaa vastaan pahana, jota meille tekee eloton materia. Sen myötätunnon lisäksi, mitä eksyneelle ja kärsivälle ihmisen ajattelulle tulee osoittaa, heitä tulee rakastaa kuin elotonta materiaa: täydellisen kauniina maailmankaikkeuden järjestyksen osina." (Simone Weil, Juurtuminen : Alkusoitto ihmisvelvollisuuksien julistukselle, s. 303–304, 23°45 : niin & näin -lehden filosofinen julkaisusarja : osa 28, Eurooppalaisen filosofian seura ry, 978-952-5503-27-2, Tampere, 2007)
  • "Science is just like any other enterprise. It's human, it's flawed, it's filled with politics and ego." (Deborah Blum – Nature Vol. 458, Issue no. 7236 (19 March 2009), s. 277)
  • "Diakonian ruokajakeluun ja vähävaraisten auttamiseen käytetään vuosittain noin kuusi miljoonaa euroa - -" (Presso 3.3.2007, s. 12, "Mihin menet, kansankirkko?", Jenny Jännäri)
  • "Uskonnollisesti sitoutuneilla nuorilla on vähemmän masentuneisuutta, itsemurhayrityksiä, päihteiden käyttöä ja tilapäisiä sukupuolisuhteita kuin muilla nuorilla. Heidän keinonsa selvitä vastoinkäymisistä ja traumoista ovat monipuolisempia kuin ikätovereilla, kertoo Garbarino (1999, 156)." (Jari Sinkkonen, Lapsen puolesta, s. 254, WSOY, 951-0-26587-X, Helsinki, 2001)
  • "Hänen maailmankuvansa on tieteellinen: kaikki pitää pystyä kyseenalaistamaan ja arvioimaan kriittisesti.

Ihminen koostuu alkeishiukkasista, jotka ovat peräisin galakseista. Siihen kiertoon ihminenkin palaa aikanaan. Se on kaunista ja luonnollista eikä siinä tarvita mitään yliluonnollista

- Jussi K. Niemelän haastattelu HS:ssa 1.7.2009 (s.B6)
  • "Valtaoja kertoi, että luettuaan Cristopher Hitchensin kirjan Jumala ei ole suuri – Kuinka uskonto myrkyttää kaiken, hän melkein päätti liittyä takaisin kirkkoon. (Jussi K. Niemelä: Maailma ja sen selitys. Vapaa ajattelija, 2009, nro 1/2009, s. 5. )
  • "Valaistuneinkaan tiibetiläinen lama ei pysty levitoimaan - -" (Jussi K. Niemelä: Maailma ja sen selitys. Vapaa ajattelija, 2009, nro 1/2009, s. 7. )

Referaatit