Ero sivun ”Ajankohtainen 3 (lehti)” versioiden välillä

(Linkit lukuihin.)
(Lehden kuvausta laajennettu.)
Rivi 1: Rivi 1:
'''Ajankohtainen 3''' on Daniel Nylundin n. v. 1984<ref>lehdessä ei ole ilmoitettu painovuotta</ref> kirjoittama lehti, jossa on tiivis paketti kristillistä apologetiikkaa.  
+
'''Ajankohtainen 3''' on Daniel Nylundin n. v. 1984<ref>lehdessä ei ole ilmoitettu painovuotta</ref> kirjoittama lehti, jossa on tiivis paketti kristillistä apologetiikkaa. Lehteä tuotettiin aikoinaan kaksi painosta, joiden koko oli yhteensä n. 25 000 kappaletta.<ref>"Tästä kirjoituksesta tehtiin noin parikymmentä vuotta sitten kaksi painosta, muistaakseni yhteensä 25 000 kappaletta." Daniel Nylund, Kolmas johdanto Ajankohtaiseen 3:een (http://www.netikka.net/mpeltonen/siirretyt/tekstit/daniel/kirja.html)</ref> Vuonna 2006 lehdestä julkaistiin kolmas painos sähköisessä muodossa.<ref name = "Johdanto" >Daniel Nylund, Kolmas johdanto Ajankohtaiseen 3:een (http://www.netikka.net/mpeltonen/siirretyt/tekstit/daniel/kirja.html)</ref> Lehdessä Nylund pyrkii hahmottamaan maailmankatsomuksellisia valintojaan tavalla, joka voisi vakuuttaa myös muita.<ref>"Ajankohtainen 3 oli vähän päälle kolmikymppisen miehen yltiöpäinen yritys hahmottaa omia maailmankatsomuksellisia valintojaan -- Samalla se oli tietenkin suora yritys vaikuttaa myös muiden vastaaviin valintoihin." Daniel Nylund, Kolmas johdanto Ajankohtaiseen 3:een (http://www.netikka.net/mpeltonen/siirretyt/tekstit/daniel/kirja.html)</ref> Lehdessä yritetään "löytää suuri maailmanselitys, yhtenäinen teoria tai kaiken kattava tarina, joka antaisi merkitystä kokonaisuuden pienille osille."<ref name = "Johdanto" /> Kirjassa tutkitaan ihmiselämään soveltuvan ja rationaalisen maailmankatsomuksen laatuvaatimuksia ja osoitetaan että kristinusko täyttää nämä vaatimukset. Siinä kritisoidaan myös mm. [[AW:S#relativismi|relativismia]], [[wp:marxismi|marxismia]], [[materialismi]]a ja [[AW:S#agnostisismi|agnostisismia]]. Nylund toivoo kuitenkin että kirjoitukseen suhtauduttaisiin suvaitsevassa hengessä, vaikka hänellä ei lehteä kirjoittaessaan omien sanojensa mukaan "luultavasti ollut tarpeeksi tätä nöyryyttä."<ref>"Näissä maisemissa nöyrä on se, joka uskaltaa uskoa johonkin, vaikkei tiedäkään olevansa oikeassa. Suvaitsevainen on se, joka antaa toiselle saman oikeuden. Ajankohtainen 3 kirjoittaessani minulla ei luultavasti ollut tarpeeksi tätä nöyryyttä. Ainakin epämääräisesti muistan kuinka nautin toisinajattelijoiden älyllisestä mollaamisesta.
 +
Toivon että tätä kirjoitusta levitettäisiin ja luettaisiin suvaitsevassa hengessä. Pyydän sitä myös itseäni ja tekstiäni kohtaan." Daniel Nylund, Kolmas johdanto Ajankohtaiseen 3:een (http://www.netikka.net/mpeltonen/siirretyt/tekstit/daniel/kirja.html)</ref>
  
 
* [[Daniel Nylund: Kolmas johdanto Ajankohtaiseen 3:een|Johdanto]]
 
* [[Daniel Nylund: Kolmas johdanto Ajankohtaiseen 3:een|Johdanto]]

Versio 19. toukokuuta 2010 kello 10.51

Ajankohtainen 3 on Daniel Nylundin n. v. 19841 kirjoittama lehti, jossa on tiivis paketti kristillistä apologetiikkaa. Lehteä tuotettiin aikoinaan kaksi painosta, joiden koko oli yhteensä n. 25 000 kappaletta.2 Vuonna 2006 lehdestä julkaistiin kolmas painos sähköisessä muodossa.3 Lehdessä Nylund pyrkii hahmottamaan maailmankatsomuksellisia valintojaan tavalla, joka voisi vakuuttaa myös muita.4 Lehdessä yritetään "löytää suuri maailmanselitys, yhtenäinen teoria tai kaiken kattava tarina, joka antaisi merkitystä kokonaisuuden pienille osille."3 Kirjassa tutkitaan ihmiselämään soveltuvan ja rationaalisen maailmankatsomuksen laatuvaatimuksia ja osoitetaan että kristinusko täyttää nämä vaatimukset. Siinä kritisoidaan myös mm. relativismia, marxismia, materialismia ja agnostisismia. Nylund toivoo kuitenkin että kirjoitukseen suhtauduttaisiin suvaitsevassa hengessä, vaikka hänellä ei lehteä kirjoittaessaan omien sanojensa mukaan "luultavasti ollut tarpeeksi tätä nöyryyttä."5

Katso myös

Internet

Viitteet

  1. ^ lehdessä ei ole ilmoitettu painovuotta
  2. ^ "Tästä kirjoituksesta tehtiin noin parikymmentä vuotta sitten kaksi painosta, muistaakseni yhteensä 25 000 kappaletta." Daniel Nylund, Kolmas johdanto Ajankohtaiseen 3:een (http://www.netikka.net/mpeltonen/siirretyt/tekstit/daniel/kirja.html)
  3. > 3,0 3,1 Daniel Nylund, Kolmas johdanto Ajankohtaiseen 3:een (http://www.netikka.net/mpeltonen/siirretyt/tekstit/daniel/kirja.html)
  4. ^ "Ajankohtainen 3 oli vähän päälle kolmikymppisen miehen yltiöpäinen yritys hahmottaa omia maailmankatsomuksellisia valintojaan -- Samalla se oli tietenkin suora yritys vaikuttaa myös muiden vastaaviin valintoihin." Daniel Nylund, Kolmas johdanto Ajankohtaiseen 3:een (http://www.netikka.net/mpeltonen/siirretyt/tekstit/daniel/kirja.html)
  5. ^ "Näissä maisemissa nöyrä on se, joka uskaltaa uskoa johonkin, vaikkei tiedäkään olevansa oikeassa. Suvaitsevainen on se, joka antaa toiselle saman oikeuden. Ajankohtainen 3 kirjoittaessani minulla ei luultavasti ollut tarpeeksi tätä nöyryyttä. Ainakin epämääräisesti muistan kuinka nautin toisinajattelijoiden älyllisestä mollaamisesta. Toivon että tätä kirjoitusta levitettäisiin ja luettaisiin suvaitsevassa hengessä. Pyydän sitä myös itseäni ja tekstiäni kohtaan." Daniel Nylund, Kolmas johdanto Ajankohtaiseen 3:een (http://www.netikka.net/mpeltonen/siirretyt/tekstit/daniel/kirja.html)